wladt
Odniosłem się tylko do tego, że autor artykułu nie wie co pisze. Mechanik nie będzie kształcił hutników i nie trzeba do tego robić dziennikarskiego śledztwa :)
O kwotach i perspektywach nie chciałbym polemizować, bo problem dotyczy wielu firm i specjalności - ot taki mamy klimat. Zamiast stypendiów dla uczniów wolałbym aby pracownik dostał premię za szkolenie przyszłego fachowca. Wtedy ńcu stałaby się praktyką.
gelog
Bez względu jaka to praca czy hutnik czy mechanik to nie ma znaczenia. nie ma dobrze płatnej pracy = nie ma dobrych pracowników. To jest bardzo prosty rachunek.
Z artykułu na stronie szkoły wynika, że o kształceniu hutników nie ma mowy i przytaczanie histroii tego zawodu nie ma związku z podpisanym porozumieniem. Z tego co wiem, to huta dysponuje również produkcją automatyczną i to jest raczej kierunek współpracy z MECHANIKIEM.
Młodzi w Khs to kpiny nikt za takie pieniądze nie będzie robił jeden miesiąc i tyle
Już to widzę... Zatrudnimy najlepszych... Dobry dowcip. Ci najlepsi nie będą pracować w Krośnie... Nie wiem czy da się ich zatrzymać w Polsce. Jeśli uda się zatrudnić tych najgorszych to będzie sukces przez duże "S".
Fajnie, tylko niech huta w pierwszej kolejności zadba o swoich pracowników ... pensje są śmieszne, nawet porównując do innych zakładów z północy Polski, starzy, doświadczeni pracownicy tylko czekają żeby do emerytury doczekać a młodzi chcą chwilę popracować i znaleźć coś lepszego. Jakby warunki pracy były odpowiednie to i pracownicy by się znaleźli ...
dobre :):) za najnizsza krajowa to tylko ostatnie ciamiajdy... niech najpierw prezesa KHS wyksztalcą chyba ze obieca curki za zony "jak ma"w nagrode...
Hutnik szkła to ciężki zawód. Nie wiem czy dzisiejsze próżniaki będą chcieli pracować w takim gorącu.
Uczniowie „Mechanika” zyskają szansę na płatne praktyki w hucie szkła oraz specjalizację w zawodach technik mechanik i technik mechatronik. Projekt rusza już w tym roku szkolnym i może objąć nawet 70 uczniów ostatnich dwóch klas....To wreszcie będa kształcić hutnika recznie formwanego szkła ?..Czy po prostu zawody mechaniczne ?..Nie rozumiem..
... Wtedy w końcu praktyka stałaby się praktyką!