Czekaj, czekaj BlondaS. Mieszkam w TBSie i płace czynsz 532 zł za 54m2. Co jak co ale czynsze w TBSie nie są małe.
BlondaS
Budynek socjalny przy ul. Tysiąclecia 11
„Przebudowa budynku mieszkalnego na budynek mieszkalny" to nie jest wybudowanie nowego obiektu tylko remont starego.
Dwa budynki przy ul. Sportowej 8B, 8C
Rozbudowa i przebudowa wraz ze zmianą sposobu użytkowania kompleksu budynków dawnej bursy
Znasz różnicę pomiędzy wybudować a przebudować? - to nie jest wybudowanie nowego obiektu tylko remont starego.
Prezydent Przetocki wygrywa tylko wyglądem i to mu daje poparcie, wygląda jak ten taki z serialu drużyna A. Wystąpień publicznych jako mowa raczej nie oglada się często. Ze wszystkich decyzji podjętych tylko ta z roku 2002 jest prawidłowa. Mianowicie próba reanimacji "Fabos", gdyż nie ekonomiczne jest wozić buty statkiem z Chin a później z portu w Hamburgu do Krosna. Reszta decyzji jest mylnych. Takich jak 5 remontów rynku, 3 remonty obdwodnicy, zrzucenie na barki podatnika MKSu a mało kto jeździ tym, budowa za dużego ośrodka CDS na tak małe miasto jak Krosno i cała reszta.
"wladt" Ty na pewno mieszkasz w Krośnie ?? Ja o takich mieszkaniach też pisałem. Za kadencji Przytockiego powstało sporo mieszkań w porównaniu do innych miast całego Podkarpacia. Oczywiście Rzeszów to inna ranga.
Zgadzam się z Tobą Krosno się rozwija i potrzebuje dużo więcej mieszkań bo kolejka jest ogromna. Ale nie piszmy że nic nie zrobiono bo to nieprawda.
Inwestycje zrealizowane
http://www.tbs-krosno.info/inwestycje/inwestycje-zrealizowane
Inwestycje w realizacji
http://www.tbs-krosno.info/inwestycje/inwestycje-w-realizacji
Tym rzekomo "zmęczonym Piotrem Przytockim" przypominam o tych wyborcach, którzy trzy lata temu poczuli się "zmęczeni" PO i wybrali PiS... :-( Obyście nie wybrali, jak oni, i nie zgotowali Krosnu podobnego dramatu. :-(
Do Wladt: miejsca parkingowe na starówce a przynajmniej te trzy od połnocnej strony rynku wogule nie spełniają przepisów o miejscach dla niepelnosprawnych,brak prawidłowych wymiarów wg roz. o znak.i syg drog ,a to niebieskie wśrodku to nowy wymóg ale min. administracji,a Ciebie obowiązują przebosy z 2002r min.MSWiA czyli wystarczą białe prawidłowo oznakowane,co nie znaczy że policja egzekwuje z obu,jednak niebieskie mał wymalować zarządca drogi wg wymogow min. administracji. Konserwator taż miał cza na skargę ale ją przespał. i nie jestem pewny że znikna .Te pare kresek na biało i trochę niebieskiego ,to nie oznacza sie miejsca dla inwalidów.
BlondaS
Nie chodzi o apartamentowce, drogie mieszkania na które stać tylko nielicznych. Chodzi o mieszkania socjanne z TBS-u. Ile nowych mieszkań wybudował TBS dla ludzi, których nie stać płacić czynsz po 300-400PLN i więcej? Jeśli znasz takie nowe - nie w barakach to wskaż gdzie powstały bo ja mieszkam w Krośnie i wiem tylko o tych które zostały "przystosowane" ale o nowych obiektach TBS-u nie słyszałem.
"wladt" trochę z tymi mieszkaniami słabo strzeliłeś ponieważ Krosno przez ostatnie lata wybudowało prawie najwiecej mieszkan w województwie. Oczywiście Rzeszów nr 1. Dla porownania i oddania skali w Krośnie tyle wybudowano nowych mieszkań co w Jasle,Sanoku i Dębicy razem!
"Jesteśmy dalecy od populizmu", a ich hasło to "samosieniezrobilo".
Wybierzcie jedno.