DYSKUSJE
Przytocki potwierdził, że kandyduje. "Wszyscy widzą efekty"
wladt
28.09.2018 07:00
wyróżnione przez moderatora

Płatne parkingi byle jak, byle gdzie, byle zedrzeć kasę. - "Ograniczenie poboru opłaty parkingowej wynika z realizacji projektu rewitalizacji starego miasta, który uzyskał wsparcie środkami Unii Europejskiej. To wyklucza pobieranie opłat za miejsca parkingowe i pobierania jakichkolwiek korzyści przez okres "trwałości projektu", czyli nie mniej niż 5 lat - tłumaczy prezydent Krosna, Piotr Przytocki" - Unia dała a Przytocki kazał ludziom jeszcze płacić za parking! Czy miasto oddało krośnianom pieniądze za bezprawne pobieranie opłaty parkingowej za ponad 60 miejsc?

"Polanka ma parking kolejowy" oddano do użytku parking przy przystanku kolejowym Krosno-Polanka. - Czy kiegykolwiek ktoś tam zostawił samochód i "wsiadł do pociągu byle jakiego?" -  Prezydent Krosna Piotr Przytocki podkreśla, że  poprawił komfort pasażerów i zwiększył wykorzystanie tego środka transportu. Czyżby? Ale jaja. W Krośnie zamiast dworca będzie "Etnocentrum" w Polance do pociągu pasażerowie będą zostawiać samochody, wskakiwać do pociągów i jechać aż do... JASŁA :)

Na terenie Krosna oznakowano na niebiesko 73 miejsca, w tym 13 w obrębie wpisanej do rejestru zabytków starówki. Kosztowało to 16 tys. zł. Do końca grudnia br. niebieskie miejsca parkingowe mają zniknąć ze starówki. Ale udana inwestycja... namalować za 16 tys a potem zamalować pewnie też 16 tys... a my płacimy!

Makieta dawnego Krosna stanąć ma na rynku, na studni. Zgodnie z założeniem przedstawiać będzie model miasta z przełomu XVI i XVII wieku. Jej koszt oszacowano na prawie 290 tys. zł!!! Panie Piotrze i kto tu nas robi w bambukko? Nieważne czy są to pieniądze UE czy finansuje to miasto.

Pytanie za kilkaset głosów wyborczych - czy na swojej studni postawiłby pan dowolną miniaturę za 290,000 PLN?

Można bardzo długo wymiemiać takie nonsensy ale po co?

Widok przegranej Piotra Przytockiego - BEZCENNY!!!

wladt
Konto zablokowane
ps24
28.09.2018 01:47

Tak szczerze ja też wiele razy głosowałem na ekipę Piotra Przytockiego, ale niestety zwłaszcza w ostatniej kadencji widać zmęczenie decyzyjne tej władzy. Podziało się dużo złego dla Krosna. Sprawa spalarni - ani wygrana, ani przegrana, stanęło na niczym, a realizacja tego pomysłu zadłużyła by miasto i naraziła na dalsze koszty, a jeszcze dług publiczny i rosnące straty CDS - to nie zrobiło się samo.

ps24
na forum od listopada 2017
streetpowerxd
27.09.2018 23:39

brawo;)   może zagłosuje!   ale na pis czy po to na pewno nie haha  

streetpowerxd
look7
27.09.2018 23:07

Chyba czas na nową twarz. Choć Przytocki coś tam zrobił trzeba mu to oddać, ale chyba czas na osobę z nowymi pomysłami.

look7
mscgs24
27.09.2018 22:36

...na P.P. zagłosuję, pod warunkiem, że wywalisz Pan 75% bruku z rynku i zrobisz Pan tam zielono, a zdemontowaną kostkę proszę wykorzystać do budowy deptaka wzdłuż Wisłoka....

....A tak na marginesie, po co tam Pan Czaja? Przecież jest ustawa o tych "ze starego systemu"... No chyba że MB Murkowa łaską fałszywą ma trącić... Bo jak trwoga to do Boga - tylko co to jest ten Bóg?

mscgs24
LoloBolo
27.09.2018 22:23

65 to już emeryty, w domu siedzieć a nie w stołki pierdzieć.

LoloBolo
jerzdna
27.09.2018 22:19

1. Które inwestycje wygenerowały zysk, a może wygenerują w przyszłości, jeżeli tak, to w jakiej perspektywie czasowej?2. Analogicznie, które inwestycje wygenerowały straty i będą nadal obciążały budżet przez najbliższe lata?3. Czy przez ostatnie 16 lat był uchwalany budżet z deficytem, jeżeli tak, to dlaczego skoro otrzymywaliśmy, cytuję - "Granty z Unii Europejskiej"?4. Jaki był faktyczny koszt pozyskania funduszy, dofinansowania z UE?5. Wszyscy widzimy efekty, Krosno jest zadłużone na sume blisko 150 mln złotych (dane z roku 2017), dlaczego?6. Czy program Pana Prezydenta oraz komitetu wyborczego „Samorządne Krosno” zakłada spłatę zadłużenia, ewentualnie ograniczenie dalszej spirali długów?Dziękuję za uwagę.

jerzdna
na forum od września 2018
InvisibleLara
27.09.2018 20:58

Szczerze? Jestem zmęczony Przytockim. Pozyskane pieniądze i inwestycje infrastrukturalne - to wszystko cenne i właściwe, ale już starczy. Mamy drogi, hale, boiska... a nie mamy ludzi. Jest zapaść demograficzna, bo miasto nie jest przyjazne dla człowieka, szczególnie młodego. Teraz inaczej się tworzy miasta - szyje na miarę ludzi. Nie wiem, jak zagłosuje, ale jestem już chyba byłym wyborcą Przytockiego i Samorządnego Krosna.

InvisibleLara
Freez
27.09.2018 20:50

Dziękujemy za te lata pracy dla Krosna, ale czas na zmiany! Mój głos tym razem pójdzie w innym kierunku i mam nadzieję, że sporej części osób także. Oby rada została odmłodzona, a niektóre osoby od władzy zostały odsunięte. 

Pozdrawiam

Wyborca

Freez
Franek64
27.09.2018 20:29
Ten wpis został usunięty z powodu złamania regulaminu. Powód: obraźliwe sformułowania
Franek64
/6
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA