"najważniejsze inwestycje ostatnich lat (np. lotnisko, drogi, basen, obiekty sportowe itd.)"
No dobrze... a co dla przeciętnego "Kowalskiego"?
Nie latam, nie jeżdżę, nie umiem pływać i nie uprawiam sportu... jak idę zmęczony ulicą to nawet nie ma ławek żeby przysiąść i odpocząć. Nie ma mieszkań dla młodych ludzi ani pracy, kościoły dostają upusty na krośnieński grunt aż do 90% - to jest ekipa samorządnego Krosna - ekipa pana Przytockiego... Jakoś nie jestem przekonany że potrzebujemy więcej obiektów sportowych, kin, galerii i kościołów. Mam już dość bezsensownych uchwał rady miasta - tych właśnie ludzi którzy są na tej liście 60+.
Pan Gabriel Zajdel - gdyby został wybrany a liczę na to - z pewnością zrobi więcej z nową ekipą niż obecne skostniałe struktury władzy które obecnie panoszą się w Krośnie.
I zapewne tak się stanie. No dobrze, wszyscy wiedzą, że w obliczu tychże czworga kandydatów innego wyniku niż znany już od czterech kadencji, nie będzie. To te ciasteczka mogą tak ludziom zamglić oczy. Słodko i tłusto na okrągło jak u cioci na imieninach. Por favor z tymi ciasteczkami...
#prezydentzciasteczkami
Prezydent może i tak. Osiągnięcia są duże, ale od tego momentu sentymenty na bok. Ostatnie decyzje popsuły wizerunek, skrzywiły nieco obraz. Lustro zaczęło przemawiać swoim głosem. Prezydent może i tak. Aczkolwiek Radę Miasta i doradców prezydenta należy przewietrzyć. Prezydent na urzędzie nie jest sam, ma swoich doradców. Kluczowych decyzji sam nie podejmuje. Decyzje same się nie podejmują. Ktoś złymi podszeptami kieruje go w niewłaściwą stronę, mieszkańcy sprzeciwiają się, a to ich głos liczy się najbardziej. Decyzja w rękach ludzi.
#samosieniezrobilo #samosieniedoradzilo
Najpierw prześwietlić dokładnie tą ekipę ze zdjęcia !!dokumentacje, umowy, powiązania...Nazwa samorządne Krosno ma sie nijak do tego z kim tak naprawde można trzymać sztamę. Osobiście nie wierzę im za grosz !!!
Brawo, brawo Panie prezydencie, ma pan mój głos. Powodzenia