To jest to o co walczą takie media-to jest ich WOLNOŚĆ.
Wolno im pisać co chcą,wolno im niszczyć kogo chcą i wolno im popierać kogo chcą.A wy matoły zabijajcie się za tą ich wolność.
To co redakcja wyprawia pod tym artykułem przekracza wszelkie normy wiekszość wpisów nieprzychylnych światopoglądowi autora (czyt. poparcie dla skorumpowanej "kasty" sedziowskiej) jest kasowana. Z koleji najwet najbardziej chamskie i obrzydliwie nienawistne wpisy POwców są o zgrozo WYRÓŻNIANE przez moderatora tylko dlatego że są anty rządowe. Toż to metody rodem z Koreii Północnej !!
Shem...-czyli wg Ciebie świadomość społeczną mieli tylko ci, co głosowali 10 lat temu na PO.Dopóki nie będzie kar bezwzględnego pozbawienia wolności i majątku dla nieuczciwych polityków, sędziów, prokuratorów itd.za te wszystkie przekręty,których się dopuszczają to usunięcie z partii czy z zawodu jako najdotkliwsza kara nic w tym kraju nie zmieni.A wracając do tematu to ktoś na ten PIS głosował i ja to szanuję ,więc musicie czekać do następnych wyborów i się wykazać co możecie dać tym nieświadomym społecznie.
Mnie i tak tam nie zobaczą.Chyba,że się coś zmieni i nie będą się tak cackać jedni z drugimi jak POLICJA z kibolami. Bo dalej będzie taki badziew jak jest.A jeśli chodzi o PIS to jak nie zmądrzeją to czeka ich to samo co PO PSL i te inne twory.
Chyba,że faktycznie czegoś tu nie rozumię?
Aby skutecznie zreformować sądownictwo, które ma aktualnie mało wspólnego ze sprawiedliwością - należy ZAORAĆ skostniałe układy i korporacje prawnicze!
PIS dość delikatnie postępuje w tej sprawie ...
Niestety protesty są zbyt małe by zmusić władzę do zaniechania niekonstytucyjnych działań. Ludzie nie mają świadomości społecznej i bardziej ufają księdzu niż zdrowemu rozsądkowi. Na przykładzie Krosna widać to dobitnie.
Czlenson: naprawdę oburza Cię sformułowanie "pisowska zaraza"?
A jak nazwać organizację polityczną, której liderzy szczują Polaków, cytuję: "gorszy sort", "zdradzieckie mordy", "komuniści i złodzieje"?
Jak nazwać organizację, która pozwala na faszystowskie przemarsze, a jej prezes używa wobec imigrantów faszystowskiej retoryki cyt. "Są nosicielami chorób"?
Jak nazwać organizację, która pozwala byłemu ministrowi obrony na kontakty z kremlowskimi agentami?
Jak nazwać organizację, która traktuje niepełnosprawnych w Sejmie gorzej jak zwierzęta - wyłącza windę, zamyka prysznice, zamyka okna?
Jak nazwać organizację, która ogranicza protesty, straszy wolne media, chce kontrolować organizacje pozarządowe itd.?
Jak nazwać organizację, która wyciągnęła z szafy komunistycznych oprawców typu Stanisław Piotrowicz?
jak nazwać organizację, która ośmiesza Polskę na świecie, np. pan Waszczykowski, który wymyślił kraj San Escobar?
Jak w końcu nazwać organizację, która niszczy podstawy prawa Rzeczpospolitej Polskiej?
Wszystko to jest faktem. Nie ma lepszej nazwy na tę organizację. To pisowska zaraza.
Pozwolę sobie uzupełnić mój wpis jednym przykładem. Wystarczy poczytać jak zaszczuwany jest pewien krakowski lekarz przez Zbyszka Z. Sprawa dość głośna pokazuje jak można skończyć najlepszego człowieka uruchamiając całą totalitarną maszynerię. Jak się to czyta to Korea Pn. czy Białoruś wydają się krajami sprawiedliwości spolecznej.
Dziwię się zwolennikom PiSu w sprawie sądów. To oczywiste, że jeżeli prokuratorzy i sędziowie będą siedzieć w kieszeni ministra i jego kontrolerów (a taki model buduje PiS) to taki system jest typowo totalitarny i sprawiedliwości w nim będzie tyle na ile masz dojście do ministra. Co to za sędzia co czeka na telefon z ministerstwa ? Co to ma wspólnego ze sprawiedliwością. Do tej pory wynik orzekania był jednak jakąś tam niewiadomą, wkrótce wyniki będą z góry znane ( i to czy na wyrok będę czekał 3 dni czy 3 lata nie będzie miało żadnego znaczenia). Tak jak kiedyś gdy o wszystkim decydował jakiś zakładowy sekretarz z PZPR ( zwykle był to mało rozgarnięty facet po niepełnej podstawówce)a sądy były jedynie od wykonywania ich poleceń.
Będą napewno protestować ci którzy nie mieli do czynienia w tym sądzie. Ja tu walczyłem o sprawiedliwość z N.Styl - 8 lat - tak 8 lat - wygrałem ostatecznie w Warszawie, za co państwo zwruciło mi odszkodowanie, ale nikomu włos z głowy nie spadł
Wtedy przeciwko mnie byli sędziowie tut. sądu i były marszałek w Rzeszowie Karapyta -(przestępca jak się okazalo) a wcale nie Piotrowicz, bo pewnie jak by tu byl wtedy to by się ta moja gechenna wcześniej skończyla.
cieszy fakt że nie wszyscy są szmatami kupionymi za "pińcet"...