KROSNO JAKI WIELE POLSKICH MIAST JEST OZNACZONE TRAGICZNIE. WY WSZYSCY ZNACIE MIASTO I NIE POTRZEBUJECIE ZNAKÓW I MOŻE NIE ZWRACACIE NATO UWAGI. Np.JADĄC OD JASŁA JAKI JEST PROBLEM DAĆ TABLICE NA BWI, NOWĄ STREFĘ,HUTĘ .OZNACZENIA PROSTE WYRAŹNE TABLICZKI ZAMOCOWANE NAWET DO ISTNIEJĄCYCH ZNAKÓW . WYJAZD W STRONĘ JASŁA JEST N.SĄCZ NIE MOŻNA DOPISAĆ JESZCZE KRAKÓW? W DRUĢĄ STRONĘ PRRZEMYŚL NIE MOŻNA DOPISAĆ BAREINEK,RZESZÓW?
No, cóż. Fakt, że do tej pory nie doszło jeszcze na Placu do poważnego wypadku wynika chyba wyłącznie z tego, że każdy wjeżdżający głupieje i każdemu ustepuje pierwszeństwa. Przerobienie najwiekszego w obrębie Starego Mista skrzyżowania na dreptak dla mieszkańców jest chybiony i przejście ulicą na skróty mocno ryzykowne. Pomysł posadzenia drzew w dziurach ze żwirem jest godny Łysenki. Ale reaktywacja klombu przed kościołem może byłaby fajna.
zamiast ronda powinien powstać gipsowy pomnik matki boskiej murkowej i po sprawie:)
A ja myślę że procesja Bożego Ciała to malutki kamyczek przeciw islamizacji Europy. A co do kolizji to policjanci którzy mieli służbę w tamtym rejonie i osoby obsługujące monitoring powinny sobie szukać pracy
Rondo nie rondo i Plac Konstytucji to łamigłówki komunikacyjne na skalę europejską, może nawet światową. Ciekawi mnie kto takie cuda wymyślił?
Aranżacja przestrzeni na wyremontowanym Placu jest w ogóle chybiona. Może nie w miejscu uszkodzenia przez Tira, ale przed kościołem i obok domu spółdzielczego. Dziwię się, że taka praca wygrała konkurs. Badziewie estetyczno - fukcjonalne jakich mało. Zmarnowana szansa bo były przesłanki na stworzenie bardzo przyjaznej przestrzeni. Tak sobie myślę i trzymam kciuki żeby nie spaprali "starego ronda".
Co do ostatniego zdania to szczerze się uśmiałem :) Nie mam nic przeciwko demonstrowaniu swojej laickości, ale tworząc tak wyszukane w swojej sztuczności formy zapisu na pozór oczywistych rzeczy można się jedynie zdyskredytować i ośmieszyć. A zarazem poznać się jako osoba zamknięta na przyjazne współistnieje ludzi o innych poglądach i wyznaniach.
husarz@ poormowski kapusiu, Przytockiemu możesz buty pastować:)