Bardzo dobrze, że myśliwy odstrzelił te dziki. Coraz więcej tego tałatajstwa łazi po polach i niszczy rolnikom uprawy. Dawniej chłopy na wsi zakładali wnyki, albo mieli powojenną flintę. Zatłukli takiego gada i przez zimę rodzina go zeżarła z ziemniakami i kiszoną kapuchą. ;-)
O proszę ilu myśliwych się w komentarzach wypowiada i kolegę biednego broni. Jak zwykle fałszywi, obłudni i z tymi samymi argumentami przez całe życie. Musicie kiedyś zrozumieć że nie każdy ma takie poglądy jak Wy i nie każdy się z Wami musi zgadzać a na siłę nie możecie nikomu Waszych przekonań wciskać.
Pozdrawiam
Dzięki za ten wpis guedrian. Stwierdzenie "Czikenów" świetne, tego mi było trzeba.
uśmiałam się...hahaha ukrzyżujcie chłopa....piszecie to tak jak by człowieka zabił...po po robić z tego taką afere? czyżby redaktorowi brakowało pomysłu na sensowny artykuł???:):)
To jeszcze nie dostał pouczenia bądź mandatu żeby rozum miał na przyszłość tylko ciągnie się głupie postępowanie o tablice rejestracyjna że zasłonieta przecież wszyscy odczytali z przodu .kpina i nic więcej Chłop pewnie po nocach nie śpi A społeczeństwo nadal chce jego głowy
Wy potomkowie wiejskich chłoporobotników może przywieziecie świeżo zamordowaną świnię na przyczepie do miasta - najlepiej wprost pod fontannę na rynek i zrobicie dzieciom lekcje: gdzie jest karkówka, gdzie golonka a gdzie boczek. Bo piszecie że to przecież normalne i nieszkodliwe. Pewnie rodzinna przedświąteczna tradycja nakazuje szlachtowanie i ćwiartowanie świnki & czikenów na oczach całej rodziny tak samo jak wypalanie traw, bo dziadek tak robił, ojciec też - to i ja podpalę, bo "pole moje i możecie mi skoczyc".
jest duzo wiecej bardziej przerazajacych rzeczy niz to... oo wielki portal, zyczliwy zglosil, zaraportowal do sluzb.. zgadzam sie z gandalfff - marny artykul, w sklepach tez jest mieso... na weselach piecze sie prosiaki.. nic w tym niesamowitego.
Ludzie! szkoda klawiatury!, społeczeństwo idiocieje przez takich pseudo redaktorków i idiotów którzy wymyślają teorie sposkowe pokroju płaska ziemia, H.A.A.R.P, smugi chemiczne, iluminaci, do tego wszelakiej maści feministki, antyszczepionkowcy, homoseksualiści, bezglutenowce, weganie i innego tego typu debile! przez ich małe, ciasne zacofane mózgi ogłupiają swoimi wypocinami normalnych i zdrowo myślących ludzi! No ale przez ten ich kretynizm obecnie mniejszość rządzi większością. Jeszcze chwile i w internetach będzie można przeczytać o mrożączej krew w żyłach rozdeptanej gliździe! TAK! bo cały ten posrany świat dąży do tego! globalna paranoja! a później w bardzo łatwy sposób można manipulować takimi bezmózgami!
Żałosna nagonka na myśliwych po raz kolejny. W sklepach mięso na wierzchu, a na ulicach platakty z płodami i nikt nie ma nic przeciwko. Ludzie, a zwłaszcza dzieci, powinni się hartować takim widokiem gdyż jeszcze niedawno był na porządku dziennym w każdym gospodarstiwe, a potem pierwszy lepszy leży na na widok kropli krwi! Marny artykuł z całkowitym brakiem dziennikarskiej profesjonalnosci.
Fakt,że być może jest to nie etyczne z punktu widzenia kodeksu myśliwych,ale ,żeby donosić i pisać o tym artykuł???