To już tak ogromne jest Krosno, żę z okolicy ronda dywizjonu 303 dojście do jakiego kolwiek kościoła w Krośnie jest nie wykonalne? Tyle sie mowi: ruch to zdrowie itp. Nie wydaje mi się żeby wszytkie innego kościoły były do tego stopnia przepełnione wiernymi. Nie rozumiem o co chodzi, albo kościół w tym miescu jest tak niezbędny, albo już wszytko mamy w krośnie i nie było innej potrzeby a coś robić trzeba.
Kościółowi rabat? a od kiedy on jest taki biedny? Kto w tym kraju ma całkowicie niczym nie obciążone dochody, różnego rodzaju zwolnienia np na zakup samochodówi i dofinansowanie od państwa. Ciekawe czy jak Kowalski przyszedłby i zaproponowal, że kupi sobie 10 arow na tej działce bo chce postawić dom dla swojej rodziny bo nie chce mieszkać gdzieś na obrzeżach bardzo daleko od jakiego kolwiek kościoła to też by dostał 50% rabatu?
Myśle, że jako teren miasta znalazłoby się dla niego wiele lepszych zastosować o wiekszym znaczeniu dla ludzi.
Kościół katolicki ma kierownictwo w Watykanie, a nie w Polsce, i od wieków nie realizuje interesu polskiego. Jakiekolwiek przywileje dla tej instytucji to zbrodnia i zdrada. Katolicyzm to nie kościół Chrystusa. Cwaniaki, które potrafią opakować wyrachowaną polityjkę w boską otoczkę. Jeżeli do tego dojdzie, to władze Krosna powinny ustąpić, a w wyborach nikt przy zdrowych zmysłach nie powinien na nich głosować.
Przytocki oddaj Archidiecezji Przemyskiej lotnisko "Iwonicz", a twoje grzechy zostaną ci odpuszczone.
A ja mam pytanie dlaczego jak normalny mieszkaniec płacący podatki chce kupic od miasta kawałek ziemi to nie dostaje rabatu?
Drogi Panie Prezydencie!
Lata temu zostało wyciętych z osiedla WSK wiele drzew i krzewów, w celu poszerzenia krośnieńskiej obwodnicy. Z czasem wiele terenów zielonych zostało zamienionych na bloki mieszkalne. Teraz dodatkowo szykuje nam się budowa Kościoła. Czy to rozsądne rozwiązanie? Nie sądzę. Mieszkańcy osiedla WSK mają swoją parafię w mieście i nikomu to nie przeszkadza. Nie chcę, by moje dzieci wychowywały się na osiedlu, gdzie zielona jest tylko trawa i kilka drzew w "parku" za blokiem 4d. Zamiast budowy Kościoła proponuję zagospodarować teren za Urzędem Skarbowym na park z placem zabaw i np. miejscem do zorganizowania ogniska, bo czegoś takiego na naszym osiedlu brakuje.
Czekam na mieszkania, nowe bloki dla młodych ludzi. Od 3 miesięcy nie mogę znaleść 3 pokojowego mieszknia. Kolejka do TBS jest na 800 osób! Kościoły za 20 lat zamienią się w muzea a ostatnia już partia konserwatystów będzie historią. Liczę tylko na Pana Piotra P. Prezydenta pięknego miasta !