DYSKUSJE
Rabat na budowę świątyni. Mieszkańcy protestują
Bella123
27.04.2018 08:19

Stanowcze NIE!!!!!!!! dla kosciła.

Bella123
na forum od listopada 2017
Ronaldo
27.04.2018 08:08

Najpierw domy dla  owieczek potem   Dom Boży. Nie dziwie sie  tej niemocy prezydenta-przecieznie zrobi nic  czego by rada nie zaakceptowała  a wiadomo kto ma wiekszośc. Moim zdanie  powinno sie  odbyc  lokalne  referendum za i przeciw   . Tanie anonimowe i uczciwe!

Ronaldo
Iker
27.04.2018 07:44
wyróżnione przez moderatora

Niedawno dokupiłem od UM kilkanaście arów działki , nie dali się tknąć z ceną , bo tak wycenił rzeczoznawca i tyle miałem do gadania , 10 tys. za ar , albo dziękujemy , więc  ta działka powinna kosztować 700 tys. , oczywiście cena wywoławcza

Iker
zuzanna
27.04.2018 05:54

Pan Przytocki kupuje pastwiska za kosmiczne pieniądze. Teraz sprzedaje dzialki w centrum miasta za grosze aby zyskać poparcie kościoła w wyborach. Chęć zostania Prezydentem na kolejna kadencje powoduje, ze ten człowiek juz dawno oderwał  sie od rzeczywistości i znajduje sie na orbicie a nie przy codziennych problemach w mieście.

zuzanna
n_ulkan
27.04.2018 01:12

Bloki czy park TAK, Kościół NIE - panie Przytocki idż po rozum do głowy bo wybory blisko i możesz zamiast zyskać to dużo stracić!!!!! Głosy krośnian zaważą na Twojej przyszłości!!!

n_ulkan
Lukii
26.04.2018 23:08

Panie Prezydencie zawsze byłem za Panam jak pięknie się rozwija Krosno najlepiej w tej cześci województwa.  Ale jestem zbulwersowany żeby ziemię miasta odawać kościołowi za 50% bonifikaty. Kościły nie płacą podatków nie dadzą ludzią pracy, nie dadzą  ludzią nowoczesnych mieszkań, nie uatrakcyjnią i wzmocnią pozycji miasta i ta inwestycja nigdy nię nie zwróci. Mam nadzieję że radni mają trochę oleju w głowie.

Lukii
Niki_Manifesto
26.04.2018 22:44

Nawet gdyby się okazało, że urząd kościelny będzie musiał zapłacić pełną kwotę, nie wyrażam zgody. Kolejny kościół, do którego za kilka lat nie będzie kolejnych chętnych, to zbędna inwestycja. Ludzie szukają duchowości gdzie indziej, nie w kościelnych murach, i nie mam na myśli galerii handlowych - duchowość to nie tylko czynności religijne, a wręcz zupełnie inna bajka. I mają dość usług kościelnych, do których są zmuszani słono płacić pod presją odrzucenia przez lokalną społeczność, rodzinę, szkołę, tylko boją się o tym głośno mówić, czują presję.

Ludzie dzisiaj szukają nie kościołów, tylko dachu nad głową, miejsca zapewniającego realne bezpieczeństwo bytowe, na teraz i na następne lata życia.

Proszę również i w moim imieniu jutro w czasie sesji doprowadzić do pikiety pod urzędem.

Niki_Manifesto
LoloBolo
26.04.2018 22:24

Oby za klika lat kościoły zostały puste, działka dla diecezji z bonifikatą? to jakiś żart chyba (niby zgodny z przepisami, kupią z bonifikatą, miasto za nasze parking zbuduje, a "proboszcz" z owieczek//baranów/jełopów i dotacji firm/miasta zbuduje "kościół".

Chyba pora na zmianę prezydenta i jego świty z radą miasta włącznie!

LoloBolo
mijagi
26.04.2018 21:43

Spoko, pleban postawi kościół za kasę ściągniętą ze swoich owieczek a z Urzędu Skarbowego zrobi sobie plebanię do rospusty  hehe.

mijagi
zawszeiwszedzie
26.04.2018 21:33

Opinie wyrażone tutaj nic nie dadzą ,idźmy jutro na 13 do UM  i pokażmy ze nie zgadzamy się na to przekażcie to również znajomymMÓWMY  NIE DLA  SPECJALNYCH PRZYWILEJÓW DLA KLERU !!! NIE DLA KOLEJNEGO KOŚCIOŁA W KROŚNIE 

zawszeiwszedzie
/8
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA