Czy to nie w tych okolicach miała być strefa ekonomiczna/inwestycyjna (jak zwał tak zwał). Kolejny kościół, wypada tylko pogratulować. W Krośnie mamy przecież tyle zakładów, fabryk, tworzymy nowe miejsca pracy gdzie ludzie dostają wypłaty zbliżone do średniego wynagrodzenia (obecnie niemal 5 tyś zł), bezrobocie niemal nie istnieje. Teraz powstanie kolejna świątynia (która to już dziewiąta, dziesiąta?) gdzie mieszkańcy będą mogli podziękować za w/w. Dobrze, że niedługo wracam do UK.
@happyalcoholic
Robileś sondaż wśrod mieszkańcow osiedla WSK? Mieszkam tutaj i wśród mieszkańców aż wrze. Ludzie nie chcą kościoła. Mamy kaplicę, do Franciszkanów spacerkiem 1 km. Franciszkanie to nasza parafia i wcale nie jest w niej tłoczno podczas mszy. W niedzielę o godz. 8 rano ławki były w 1/4 puste. Nie ma tłumów. Przecież w Krośnie jest mnóstwo kościołów. Zaraz zaczną się zbiórki pieniędzy, których i tak nie mamy za wiele. Jest kilka bloków, w których mieszkają ludzie młodzi i ci nie bedą bać się pogonić kogoś, kto przyjdzie po pieniadze na kościół. Zresztą ja też nie mam zamiaru finansować budowy. Prezydent chce nas uszczęśliwić na siłę.
będzie miał gdzie mlody@ menel z socjalnych kontenerów d... zarabiać na kieliszek chleba:):):)
@happyalcoholic
Gdy budowano kościół na Białobrzegach (jeszcze ten pierwszy - mały, który dziś już nie istnieje) społeczeństwo dzielnicy głośno o tym mówiło, urządzało zbiórki, sami walczyli o świątynię. W tym przypadku dowiedzieliśmy się z mediów, że nie tyle jest taki pomysł, co trwają już prace w tym temacie. Dodatkowo ze skandalem finansowym w tle.
Bez konsultacji. Bez pytań do mieszkańców, czy chcą.
WSK to nie wysadzona na końcu świata ul. Wierzbowa na Białobrzegach. To środek miasta - dodatkowo z kaplicą. Dodatkowo, nie jest wyjątkowo daleko do kościołów w centrum. W lecie wystarczy spacer przez ul. Czajkowskiego. Dla starszych, w zimie itd. jest wspomniana kaplica. Ludzie są zadowoleni z tego rozwiązania. Spójrz na komentarze.
Panie Prezydencie Przytocki i Baran-a kiedy zdecydujecie o tym, zeby w Parku Jordanowskim polozyc tartanowa nawierzchnie na placu zabaw? Czy nie "rusza" Was ze od n-lat dzieci bawia sie w prochu?Czy to taki duzy wydatek dla miasta?
Po pierwsze - zrobić sondaż wśród mieszkańców, czy życzą sobie budowy nowego kościoła (z tego co widać na forum - nie życzą ;)Po drugie - zapytać się Franciszkanów i księży z Piotra i Jana, czy chcą budowy nowego kościoła (to są chrzciny, komunie, wesela, pogrzeby i tace, które już nie do nich będą należały). Obawiam się, że mogą być także przeciwni ;)Po trzecie - wybudować blok, skoro jest tak wielkie zapotrzebowanie w Krośnie na mieszkania. Oczywiście blok nie z TBSu, ale z programu PISu "mieszkanie plus", czyli taki, za który się płaci i w przyszłości przechodzi na własność. Własność płacącego, a nie TBSu.
Gdyby nie to , że 1 kwietnia był prawie cztery tygodnie temu, pomyślałbym, że to żart. Jak widać, to nieżart i po czasie dowiadujemy się, że faceci w czerni mają coś dostać z rabatem. Pan Prezydent stracił już resztki rozumu i jak widać chce przegrać te wybory.
Tydzień temu byłem na pogrzebie wujka. Koszt tej usługi u sukienkowego 800 zetów! 40 minut mszy, a przy okazji polityczne wstawki, kto jest dobry, a kto zły, a to przecież o tym zmarły człowieku powinno się mówić. Byłem zniesmaczony, jak i prawie wszyscy, którzy tam byli. Potem 10 minut na cmentarzu i wszystko gra.
To się w głowie nie mieści, żeby za niecałą godziną brać taką kasę, a tu jeszcze pan Przytocki daje tej "biednej" kaście taki rabat.
NIE, NIE i jeszcze raz NIE dla kościoła w tym miejscu.
Jest mnustwo młodych ludzi którzy chca kupić mieszkania w Krośnie. Zamiast wybudować bloki i zrabatować ceny mieszkań to rabatuja grunt pod kolejny Kościół. Dla mnie jest to śmieszne. Kościół jest mega bogaty a młodzi ludzie?! Niech władze się zastanowią komu pomagają....