Ludu moj ludu powiadam Wam : Bedziecie chodzic do CDS'u to wtedy wypracuje zysk!!
Napiszmy petycję do posła Piotra Babinetza z Krosna, zeby zamroził ustawę. Skoro dało się zamrozić ustawe o IPN, to na pewno tą też. Jakieś nowe standardy bezprawia wprowadza PiS budując jednocześnie państwo teoretyczne. Naród im tego nie wybaczy, że tak jawnie gwałcą Polskę.
Tu nie chodzi o wypoczynek pracowników. Bo idąc tym tropem należałoby zakazać pracy kierowcom, lekarzom, pielęgniarkom, logistykom, serwisantom, kucharzom, kelnerkom, dziennikarzom, sprzedawcom paliwa... itd. itd
Tu chodzi o budowanie państwa religijnego i czerapnie zysków przez sklepy powiązane z partią rządzącą (np. przy Orlenie). Po to kościół popierał PiS, żeby wzmocnił jego pozycję w państwie. To układ wrecz mafijny.
Niestety, partia populistyczno-antysemicka PiS wraz z jej wyborcami chcą urządzać życie Polakom tak, jak oni sądzą, że będzie dobrze.
Już papież Jan Paweł II (którego nauk kompletnie nie znają katolicy i wyborcy PiS) przestrzegał przed grupą opętanych, którzy chcą organizować państwo na swoje własne podobieństwo, a papież Franciszek jest zwolennikiem oddzielenia państwa od religii i woli ateistów od fałszywych katolików.
Boże, widzisz to wszystko i nie grzmisz. Mam nadzieję, że Bóg nie rychliwy, ale sprawiedliwy.
kurnachata
"większy zysk ma handel z niedzielą zamkniętą kiedy nie płaci sie pracownikowi i kosztów lokalu za niedzielę"
Proponuję całkiem zamknąć - nie będzie się płacić pracownikom ani za lokal ani podatków, żadnej akcyzy... geniusz... poprostu geniusz...
@jolka101010, a jak tam w większośi krajów na zachodzie ze sklepami w kościołach, mają zamknięte sklepy w niedziele, organista może pracować w niedziele, kawiarnia w kościele może być otwarta, jak myślisz jolka_jolka?
W krajach na zachodzie obliczono że większy zysk ma handel z niedzielą zamkniętą kiedy nie płaci sie pracownikowi i kosztów lokalu za niedzielę. Równocześnie klient zrobi większy zakup w sobotę.
I bardzo dobrze! Większość krajów na zachodzie ma zamknięte sklepy w niedziele.
Każdy pracownik ma prawo do wolnych niedziel i może się określić podejmując pracę w takim sektorze jaki nie będzie kolidował z jego sumieniem. Jeśli nie chce pracować w niedzielę pracuje w miejscu które umożliwia mu wolną niedzielę i tyle w temacie.
Rząd chce narzucać nam zachowanie niezgodne z naszym sumieniem. Dla mnie jest to właśnie doskonały przykład ograniczania wolności jednostce. Jeśli chcę pracować w niedzielę a nie mogę, jeśli chcę zrobić zakupy a nie mogę to odczuwam to jako ograniczenie mojej wolności.
A tak może soboty też wszystkie wolne od handlu zrobić żeby dobrze wypaść przed Izraelem?
@carynska - masz rację, nie ma to, jak przy niedzieli odwiedzić Sąsiądów i trochę wypocząć. Można coś kupić, zjeść, popływać w basenie i miło spędzić dzień, a potem ( niestety ) wieczorem wrócić do tego socjalizmu serwowanego przez pis, a który to już raz przeżyłem.
A ja głupi myślałem, że powrotu do tego wspomnianego nie będzie.