DYSKUSJE
Nadchodzi zakaz handlu w niedziele. Co czeka klientów w Krośnie?
bolo2017
26.02.2018 17:00

Zainwestowałem w sklep i żaden nygus z Wiejskiej nie powinien decydować kiedy mam otwarte. Jak sprzedaję więcej to podatki większe płacę.

Jak mam zamknięte to nie zarabiam.

bolo2017
Konto zablokowane
maniek75
26.02.2018 16:21

Zakaz pracy w niedzielę dla księży !!!

maniek75
na forum od listopada 2017
tereska
26.02.2018 16:15

Zgadzam się z wiekszością komentujących dla których prowadzenie ludzi i ludzkich sumień  na sznurku jedynej słusznej partii jest hipokryzją  i złem. Wolnośc wyboru człowieka jest jego nadrzędnym prawem i nikt nikogo nie zmusza ,by spędzał niedziele w sklepach, jak nie jest to zgodne z jego przekonaniami. Natomiast władza powinna  zadbać..... bo po to jest , by ci którzy chcą pracować , bo nie świętują niedzieli  a chcą podreperowac budżet , mogli  zgodnie z ustawą   być zatrudniani na satysfakcjonyjących pieniądzach. A w kościołach wiernych z tego tytułu raczej nie przybędzie,  wręcz odwrotny  może mieć to skutek .Napewno czego ubędzie to  pieniędzy w kieszeniach sprzedawców bo myślę ,że niedzielami  nadrabiali finansowe  braki a teraz własciciele nie muszą się martwić ,żeby za pracę płacić  pracownikom więcej.

tereska
InvisibleLara
26.02.2018 16:08

Rząd polski twierdzi, że można zamrozić ustawę. Tak zrobili z ustawą o IPN.

"Marszałek Senatu Stanisław Karczewski powiedział, że przynajmniej do czasu rozstrzygnięcia sprawy ustawy o IPN przez Trybunał Konstytucyjny, nowe przepisy nie będą działać." To później nazwano "zamrożeniem" ustawy.

Żródło: Od Rzeczy (taki prawicowy szmatławiec, któremu trzeba wierzyć!)

Proszę nie negować słów Najjaśniejszej Władzy Jarosłąawa Kaczyńskiego i Najmądrzejszej Partii Świata

InvisibleLara
mlody
26.02.2018 15:59

marioo7 masz racje w 100%  nie ma sie co dziwic -20 stopni bylo hahaha do wiosny daleko 

mlody
Konto zablokowane
marioo7
26.02.2018 15:47

InvisibleLara

Zamrozić dobre , nie ma czegoś takiego w prawie , od pierwszego marca każda świnia która obraża nasz naród dostanie nie tylko po nichu :))

marioo7
rogol
26.02.2018 15:10
Ten wpis został usunięty z powodu złamania regulaminu. Powód: obraźliwe sformułowania wobec innego użytkownika, treści antysemickie
rogol
Konto zablokowane
jaluki
26.02.2018 15:02

Dawniej nie chcieliśmy pracować również w sobotę, a teraz niedziela nam przeszkadza.  Dziwne to trochę.

jaluki
na forum od lutego 2018
jaluki
26.02.2018 14:59

a co będzie - 8 lipca ?????? Proszę o odpowiedż!!!

jaluki
na forum od lutego 2018
monika7473
26.02.2018 14:55
wyróżnione przez moderatora

To nie jest przemyślane do końca. Sklepy pozamykane ok, ale z tego, co pamiętam nie było tak do końca zamknięte od 10 do 14 były tylko krócej otwarte. a co z resztą. Mniej godzin przepracowanych Mniej kasy bo odpada niedziela, która była płatna dubeltowo.Czas spędzony z rodziną tylko gdzie jak wszystko będzie pozamykane to wyjazd poza miasto odpada no chyba ze z wędką nad jezioro.A  jeśli druga powała właśnie jest w pracy, bo robi w systemie cztero brygadowym heh ........i tak dalej i tak dalej

monika7473
/9
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA
Reklamę wyświetlono 5194 razy