DYSKUSJE
Magia kawy i hot doga? Żabka odebrała klientów rodzinnemu sklepikowi
rynienka
10.01.2018 01:30
wyróżnione przez moderatora

Ta dekada XXI wieku to koniec sklepów takich, jak ten państwa Wodzińskich. Właściciele popełnili błąd, że w czasach prosperity nie zainwestowali w sklep, który wygląda tak, jak Sklepik Koła Fortuny u Pijanowskiego z lat 90. Gdyby w 2005, 2010 czy nawet 2015 roku ktoś z właścicieli pomyślał o kupnie prostej maszyny do smażenia takich hot-dogów bądź innych przekąsek do ręki i odpowiednio to rozreklamował (wystarczył właśnie widoczny szyld i potykacz w okolicy Kopernika) to uważam, że Żabka nie wprowadziłaby się do lokalu obok (nie na 100%, ale ryzyko niepowodzenia dla franczyzobiorcy byłoby o wiele większe). Podobnie z godzinami otwarcia - nieprzyjaznymi dla ludzi pracujących. 

Ale jeszcze nie jest za późno. Wystarczy przerobić sklep spożywczy na punkt z małą, uliczną gastronomią. To jedno z nielicznych miejsc w Krośnie, gdzie takie przedsięwzięcie może się udać, nawet przy sąsiadującej ze sklepem Żabce. W większych miastach stoi takich 5 obok siebie i każdy hula, więc w Krośnie dwa obok siebie też miałyby rację bytu.

I otwieramy od 7, a nawet 6:30! Państwo Wodzińscy, proszę zobaczyć, ile ludzi stoi od 6 rano na przystanku na Rondzie i jakie kolejki pomimo tak wczesnej pory ustawiają się po drożdżówkę do pobliskiego sklepiku piekarni.

rynienka
na forum od grudnia 2017
abajurek33
09.01.2018 22:01

Szanowni Państwo Wodzińscy dajcie sobie spokój z tym sklepem, bo się powykańczacie!!! Nie macie żadnych szans konkurowania z rekinami, które po prostu was zeżrą . Znam Państwa od dawna jesteście bardzo szlachetnymi,  uczciwymi i pracowitymi ludźmi i wszyscy dobrze wam życzą. Niestety prawa wolnego rynku są nieubłagane i tyle. Podziwiam was za tak długą determinację, ale szkoda waszego zdrowia.  

abajurek33
Konto zablokowane
mscgs24
09.01.2018 21:31

@kurnachata - skąd masz takie info, że wielkie sklepy są budowane w innych krajach 3km od miasta?

W szwecji Netto w każdym ciasnym miasteczku

W niemczech Lidl i Aldi tak samo, nawet jeden koło drugiego

W Austrii HOFFy

We Francji Carrefour i InterMarche

We Włoszech Spar i Spiny oraz Lidle

W Słowenii Marche i Spar

...etc..., mogę więcej wymieniać, bo nie biorę zapasów miesięcznych w trasy, więc często zatrzymuję się w miastach w/w krajów i robię szybkie zakupy, a do małych sklepików i tam nie wchodzę, bo po prostu nie mają wyboru towarów...

Ale masz rację, od lat 90-tych to i tak dobry wynik dla p. Wodzińskich :)

mscgs24
na forum od listopada 2017
djmichu
09.01.2018 19:53

bedzie tanie i dobre beda ludzie poleceam ukrainskiee towar

djmichu
loginka1
09.01.2018 19:45

Ooo, dzięki za informację o takim sklepiku, z chęcią będę robić zakupy. Po latach mieszkania w mieścidłach wielkich i łażenia do hiperbud i innych sieci, jakże cenię takie sklepiki :-) Pozdrawiam i życze nam wszystkim, żeby wreszcie rząd zrealizował obietnicę zmniejszenia morderczego zusu dla małych firemek.

loginka1
dariuszek
09.01.2018 17:50

Obok był wspaniały bar Prządki Kopernik z pomnika przy 1 LO patrzył czy przywieźli tam piwo.  

dariuszek
kurnachata
09.01.2018 14:52

Bardzo wszystkim szkoda lecz tyle lat działalności czyli od 1990 roku to i tak jest spory sukces. To ostatni rodzinny sklep w Krośnie , wszyscy inni poszli na bezrobotne.

W wielu krajach duże obiekty budowane są w strefie 3 kilometrów od miasta.

kurnachata
pluszowyprezes
09.01.2018 14:09

Kiedyś to były czasy, a teraz nie ma czasów... Może należało zostać częścią jakiejś większej sieci swego czasu. Teraz już pewnie na to za późno. 

pluszowyprezes
na forum od grudnia 2017
mscgs24
09.01.2018 13:22

Hmmmm..., ja osobiście nie mam nic do małych sklepików, bo mają swój urok, ale...Właśnie, jest "ale".Chcę sam wybrać towar z półki, przeczytać np. składniki zawarte w nim, chcę sprawdzić datę ważności, chcę mieć własnie choćby te możliwosci, bez wrażenia, że ktoś czeka w kolejce za mną, aż zaspokoję swoje ciekawości etc.Żabkę odwiedzam tylko z czterech powodów:- przyjazna, miła i ładna obsługa (żabka przy kolejowej)- płacę rachunki- na szybcika kupuję dwie trzy rzeczy zza lady- lubię ich hot-dogi

A co do cen? Nie maja wcale dobrych cen, nabiał nie ma dobrych dat ważności, a podstawowych produktów śniadaniowych brak, więc Żabki też szału nie robią na rynku małych delikatesów.Więc myślę, że nie Żabka jest przyczyną spadku obrotów państwa Wodzińskich, a raczej Hipermarkety i Supermarkety, które dostosowują się do klienta... No i dni oraz godziny otwarcia.Oczywiście nie jestem za tym co mówi jeden czy drugi matoł w rządzie: "Nikt nie będzie mi mówił kiedy mogę robić zakupy, a kiedy nie"A to stańcie cymbały za kasą w niedzielę, a nie żerujecie na naszych podatkach, a nasze kobiety zamiast spedzić z nami niedziele, to tyrają za kasą.I moja puenta "Rząd za ladę, szacunek dla kasjerek i kasjerów!"

mscgs24
silversideup
09.01.2018 12:55

Bardzo dobry artykuł. Świetna reklama Żabki.

silversideup
/2
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA