DYSKUSJE
Tadeusz Rydzyk: ksiądz czy biznesmen?
horus
27.10.2021 18:37

CYROGRAF RZECZ ŚWIĘTAW mieście pierników bies Grzybek mieszka.Tłustą ma kieszeń ten rzezimieszka.Myśli i knuje przez całe dzionki,jak by tu zdobyć więcej mamonki.Wszystko się wali, ludzie strajkują,ale na Stocznię nie pożałują.Kto może daje, zaciska pasa,cóż za ironia - zginęła kasa.Grzybek tymczasem ręce zaciera,jak by tu jeszcze znaleźć frajera?Jak tu pomnożyć lepki majątek,zbudować sobie Grzybi Zakątek.Każdy, kto wierzy w Sąd Ostateczny,chętnie zapłaci za odpust wieczny.Gdy grzechów zbraknie u starowiny,niech kupi odpust dla swej rodziny.Media zbuduję, dotrę pod strzechę,obiecać będę w Bogu pociechę.Kto mi odmówi, grzechem postraszęi tak to sobie nabiję kasę.Będę sprzedawać modlitewniki,święte różańce i medaliki.Zaproszę wszystkich na urodziny,by mogli złożyć swe dziesięciny.Drogi do nieba ze mną początek,chcesz być zbawiony, oddaj majątek.Duży czy mały, nie ma znaczenia,ubóstwa trzeba ci do zbawienia.Dla polityków mam cyrografy.A kiedy złożą już autografy,siądą na stołkach w samozachwycie,ja będę pławił się w dobrobycie.Będą mi służyć, słowo się rzekło,dawać pieniądze, bo będzie piekło.Tak złote cielce oraz marmurykrólestwo moje wzniosą do góry.Gdy ktoś w wątpliwość podda me cnoty,nazwę go wrogiem naszej Wspólnoty.Swych krytykantów będę piętnować.... no i możecie mnie pocałować.

Z netu...

horus
na forum od listopada 2017
skynet
27.10.2021 18:11

Jeździć maybachem i jeść kawior to każden jeden by chciał a robić to ni ma komu.

Ferdynand Kiepski:):):)

skynet
salvator_mundi
27.10.2021 17:46

wydarzenia.interia.pl/galerie/kraj/zdjecie,iId,310(...)

Polecam obejrzeć zdjęcia, zabawa gwarantowana...

salvator_mundi
na forum od września 2021
siostra_Nalewka
26.10.2021 18:55

Trzeba go przykładnie ukarać. Koniecznie. Módlmy się za to gorliwie wszyscy Chrześcijanie. To jest bardzo ważne, żeby temu opasowi nie wydawało się, że jest ponad prawem.

siostra_Nalewka
salvator_mundi
23.10.2021 07:13

Tadeusz Rydzyk zagrożony pozbawieniem wolności. Sąd przesłuchał trzech świadków

www.wirtualnemedia.pl/artykul/tadeusz-rydzyk-zagro(...)

salvator_mundi
na forum od września 2021
horus
21.10.2021 15:25

Ja nie mogę... Rydzyk krytykuje Kaczyńskiego?! Hm... albo za bardzo zabolała go podwyżka i samochody od bezdomnych stoją w garażach, albo - co bardziej prawdopodobne - skoro kasa idzie na benzynkę, poddani nie zasilą groszem wdowim kasy toruńskiej...

horus
siostra_Nalewka
20.10.2021 17:35

U Rydzyka dzieł niemałoU Rydzyka mnoga dziełUtrom Rzadu pomagałaKagda on konfiety jel...

siostra_Nalewka
orlandus
19.10.2021 12:08

Jakie wyciągacie wnioski? Bo ja uważam że prezes dalej ma takie same zdanie jak w 2018 roku. Liczy się tylko to że Radio Maryja i TV Trwam napaza że tylko PiS jest tą jedyną partią a PiS daje im za to pieniążki- to jest tylko biznes.

orlandus
orlandus
19.10.2021 08:39

Dzięki Semyo.

orlandus
semyo
18.10.2021 15:16

Ja cierpię dolę:) orlandus, ty jesteś jakiś niepociumany:)

earldrzewolaz.wordpress.com/1-5/mystkowski-05-02-2(...)/

Teraz znajdziesz?

semyo
Konto zablokowane
/47
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA