Nie jestem Prezydentem, ale po tylu skargach od Pańswta to pewnie bym zmienił straż.
Niestety krośnieńska Straż Miejska pozostawia dużo do życzenia... Nie tylko turyści, ale mieszkańcy też nie są zadowoleni z jej pracy.
Straż Miejska powinna pomagać mieszkańcom. A zwłaszcza pomagać turystom, którzy mogą nie znać lokalnych uwarunkowań, przeoczyć jakiś znak, czy po prostu tak być zaaferowanym pięknem naszego miasta, że nie zwrócą uwagi na zakazy.
Nie twierdzę, że turystów na obcych rejestracjach nie należy karać mandatami, ale czasem może wystarczy pouczyć, a jeśli karać to ze sprawną i profesjonalną obsługą.
:)
Z całym szacunkiem dla Krosna napiszę, że krośnianie powinni sie wstydzić za Straż Miejską, która na tle innym miast podkarpacia wypada fatalnie!!!
Sami wiecie jak ci panowie potocznie zwani w Polsce (dobrz wiesz jak! :) ) w Krośnie kompletnie nie dbają o miasto, "grzejąc swoje 4 litery tylko wożąc je po Krośnie ALE TYLKO TAK, GDZIE JEST IM TO WYGODNE.
Czy widziałeś kiedyś jak po Krośnie chodzi "parka" panów w czarnym mundurach SM potocznie wszędzie zwana patrolem?
Na pewno nigdy! TO jest właśnie ewenementem na skalę województwa!
Proszę Państwa na koniec dopiszę coś co powinno panu prezydentowi Przytockiemu uwiadomić , jako zwierzchnikowi SM a zarazem będzie pytaniem:
Nie wiem jak jest w Krośnie ale zapytam?
Czy panowie z SM w Krośnie są urodzonymi krośnianinami czy też "nabytkiem" z przyłączonych na siłę przez ostatnie lata wielu wiosek, czyniąc z nich "panów z miasta"?
Strażnikiem miejskim powinien być tylkjo rdzenny mieszkaniec miasta, który wie jakie jest życie w miejsce i powinien do niego podchodzić rozumem, który się wyrobił podczas lat życia w mieście.
Na odchodne sformułuję tylko to, co mi kiedyś mama powiedziała na temat tych, co żyją cały czas na wsi a prcują w mieście:
"Na wieś o rozum a do miasta po pieniądze"