Pobudzam temat do życia i chciałabym go wzbogacić o Wasze opinie o modzie na naturalne składniki w kosmetykch oraz takie, które są proste ale skuteczne (?) Np. coraz więcej drogerii reklamuje kosmetyki z retinolem, czym jest retinol? Tutaj info makijaz.net.pl/Dobre-serum-z-retinolem-sprawdz-dl(...)/ więc nie będę się rozpisywać. Moda jest też na witaminę C, co o tym sądzicie?
Witam,
po długim okresie uśpienia tego arcyciekawego tamatu!
Owszem, są tu (k24) inne tematy ale tylko polegają one ogłónie na ocenie i krytyce artykułów na K24.pl....
Proponuję wznowić, a nawet więcej! Rozszerzyć temat do dyskusji pt: "Ziołolecznictwo, czyli fitoterapia", gdyż przynosi większe korzyści od niektórych jałowych dyskusji prowadzonych przez "oczytanych znawców", którzy mają mózgi ale nie posiadają do nich instrukcji użytkowania! :)
Na stronie "Uzdrawiająca Moc Natury" pojawił się artykuł, który na 100% zainteresuję Wszystkich! - "Czym jest chaga...."
Skoro "ktoś" jest zainteresowany swoim zdrowiem i długim życiem to na pewno będzie nim ukontentowany!
pozdrawiam życząc dużo zdrowia
Pa i Olu, nie jestem zlosliwy i dam Pani linka do swojej strony ale chwilowo jest zamknięta, gdyż robię aktualizację od strony technicznej. Proszę wiedziec, że to jest strona - moje hobby i nie chcę publiczności, gdyż mam w necie swoją kopalnię wiedzy o ziołolecznictwo na której opracowuję różne opinie o zdrowiu i naturze. Opieram się głównie na znanych poglądach. Strona będzie bez hasła i myślę nawet dodać miniforum. Pozdr: jeremiasz o.
P.S
Cytując na końcu posta treść wkleiłem z Worda, więc wyskoczyły 3 błędy zawierające litery "http"! Nie jest to moją winą, gdyż jak się cos zwie już Forum, to formularz wpisu posta powinien zawierac edytor (o wklejeniu zdjęć tutaj można pomarzyć!)
Zapomniałem tez dodać Olu, że jak ktoś wyraża tu swoją opinię (CZYTAJ: JEREMIASZ), to nie musi brac czynnego udziału od dawna w tym chacie zwanym Forum. Jeżeli ktoś czyta tutaj "coś" codziennie i znajduje nagle temat, który go dotyczy to stara się właczyć w dyskusję.
Szkoda, że go wypłoszyła tym wpisem, gdyż niezwracasz uwagi na daty wpisów.:
"Oj, coś mi się zdaje, że to zwykłe wpisy PR-owe, reklamowe. Jeremiasz i fitofarmakolog założyli konta tuż przed wpoisem..."
Cytuję jeszcze raz treść zakładki "O Nas" ze strony J.:
"Strona "UZDRAWIAJĄCA MOC NATURY" jest prowadzona przez osobę fizyczną wyłącznie w celach osobistych.
Materiały mają jedynie charakter orientacyjny. Pamiętaj, że samoleczenie zagraża życiu i skonsultuj się z lekarzem aby uzyskać porady dotyczące stosowania jakichkolwiek leków i metod leczenia. Większa część materiałów pochodzi od rosyjskich i ukraińskich fitoterapeutów, którzy są doceniani na świecie.
Treści zawarte na stronach portalu nie stanowią podstawy do rozpoznania lub leczenia jakiejkolwiek choroby.
PRZED ROZPOCZĘCIEM KURACJI A TAKŻE WE WSZYSTKICH SPRAWACH DOTYCZĄCYCH ZDROWIA NALEŻY ZWRACAĆ SIĘ DO WYKWALIFIKOWANEGO LEKARZA."
W związku z tym, że to ja zacząłem temat chcę oznajmić o tym, że niepotrzebnie wspomniałem o kimś, kto interesuje się ziołolecznictwem, ma swoją stronę internetową oraz że mieszka w Krośnie.
Wystarczyło rozpocząć sam temat "FITOTERAPIA-ZIOŁOLECZNICTWO" i to by wystarczyło do rozpoczęcia dyskusji na tym, że tak określę "Discussion Board" zwanym Forum, gdzie nie ma za wiele tematów naprawdę ciekawych, które zasługują do działu Forum.
Czy Olu wyobraża sobie, że ktoś kto prowadzi swoją stronę prywatną, zwaną dalej blogiem jest zainteresowany i myśli o tym jakie PR jego strona będzie miała? Jaką reklamę spodziewasz się ujrzeć na stronie, która ani nie jest firmowa, medyczna czy też promująca towary i usługi związane z przemysłem farmaceutycznym!
Zabroniona jest reklama aptek i punktów aptecznych oraz ich działalności a blog o ziołolecznictwie zawierający opisy, skład i wpływ na zdrowie człowieka tego co daje natura, czyli to co można uzyskać z występującej flory i fauny tego chyba nie czyni.
Z tego co wiem, J. (czytaj: jeremiasz) jako właściciel strony uraził sie trochę taką opinią Oli i chyba musi to przetrawić ale jak sądzę to mu przejdzie.
Olu, znam adres tej strony tak samo jak i kilku znajomych J. (czytaj: jeremiasz) ale nie chcę podawać do wiadomości publicznej tutaj adresu tej stronki i sądzę, że J. (czytaj: jeremiasz) sam to zrobi.
Czasem warto sie zastanowić nad tym co się pisze wyrażając swoje opinie nie znając głębi tematu :)
Moja opinia o tej stronie jest jak najlepsza, gdyż dotarło do mnie stwierdzenie:
"Czy starzejąc się musimy chorować i żle wyglądać?"
Znalazłem tam wiele artykułów opartych na doświadczeniach rosyjskich i ukraińskich zielarzy, które po opracowaniu przez siebie wstawił na ta stronę pan Jeremiasz, nie robiąc tego dla „publiczności” PageRank w Google i reklamy. Zrobił to tylko dla własnego celu czyli zdrowie człowieka, gdyż każdy z nas chce żyć długo, być zdrowy i mieć dobry wygląd.
Owszem, to co tam przeczytałem ( a jest tego trochę) można znaleźć na necie pod różnymi hasłami ale w prosty i inny sposób każda znaleziona treść znacząco różni się od siebie.
W każdym bądż razie, jak by na to nie patrzył takie blogi są potrzebne (a jest ich wiele) a nawet buszując po rosyjskich stronach, Google nam tego dokładnie ze znaczeniem słów tak nie przetłumaczy z rosyjskiego jak uczyni to człowiek :)
Na koniec zacytuję treść zakładki "O Nas" ze strony J, którą udało mi sie skopiować przed zablokowaniem kopiowania, które teraz tam jest:
"Strona "UZDRAWIAJĄCA MOC NATURY" jest prowadzona przez osobę fizyczną wyłącznie w celach osobistych
Materiały mają jedynie charakter orientacyjny. Pamiętaj, że samoleczenie zagraża życiu i skonsultuj się z lekarzem aby uzyskać porady dotyczące stosowania jakichkolwiek leków i metod leczenia. Większa część materiałów pochodzi od rosyjskich i ukraińskich fitoterapeutów, którzy są doceniani na świecie.
Treści zawarte na stronach portalu nie stanowią podstawy do rozpoznania lub leczenia jakiejkolwiek choroby.
PRZED ROZPOCZĘCIEM KURACJI A TAKŻE WE WSZYSTKICH SPRAWACH DOTYCZĄCYCH ZDROWIA NALEŻY ZWRACAĆ SIĘ DO WYKWALIFIKOWANEGO
Strona od dzisiaj będzie dostępna tylko dla osób posiadających haslo. Dodaje tytuły obiecane: Rosliny dziko rosnace i ich zastosowanie.
100 gwarancji na długowieczność
100 metod samoleczenia w medycynie naturalnej
100 sekretów diety
100 sekretów na zdrowie
350 Recept zielarzy rosyjskich
Alagor Krystyna - Medycyna zapomniana
Andrzej Skarżyński - Zioła czynią cuda
Andrzej Szymański - Pordnik ziołwy dla chorych na żołądek i wątrobę
Apteka Braci Bonifratrów - Porady medyczne i ziołolecznicze
Jadwiga Górnicka - Apteka natury
Kuźniewski E, Augustyn-Puziewicz J - Przewodnik ziołolecznictwa ludowego
Nalewki szamana (obniżanie cholesterolu, udrażnianie żył)
OCZYSZCZANIE ORGANIZMU [porady]
Pasożyty-leczenie
Peter Kelder - Źródło wiecznej młodości
Robimy preparaty rosline
Rosliny lecznicze i ich praktyczne zastosowanie
Boża apteka leczenie chorób oczu
RUS. Dobkin.M. - Roślinne halucynogeny
Wyżnicki.G.J. - Zielnik Ekonomiczno-Techniczny Tom II
Wyżnicki.G.J. - Zielnik Ekonomiczno-Techniczny Tom I
Zioła Kompendium wiedzy o zielarstwie
Wstęp do zielarstwa i fitoterapii
Mazur.M. - Ziołolecznictwo w bólach głowy.docx - książka (polecana)
Na zakończenie mojej kolizji z tym forum podaje tytuły warte uwagi a resztę zrobi Google i znajdzie te ciekawe książki. Pani Oli polecam tutul: Ziołolecznictwo w bólach głowy - M. Mazura
Nie mam złych zamiarów, mam otwartą głowę. I nie chcę nikogo obrażać. Poproszę o adres strony, bo nawet nie znam. Szacunek
Nie wiem.Nie rozumiem, w certyfikatach miejsca na osiem stempli a oni mówią że to ostatnia prosta i wytrzymajmy jeszcze dwa tygodnie?