DYSKUSJE
Kolejowe zamieszanie. Cięcie tras, więcej kursów, wyłączona stacja
arnoldzik741
08.12.2025 18:19

I właśnie o to chodzi aby nie trzeba było stać w tych korkach na przejeździe bo przejazd np. na lwowskiej czy hellera będzie bezkolizyjny. Druga sprawa to przekonanie się ludzi do komunikacji zbiorowej . Powinno być więcej autobusów pociągów , busów w rozsądnych cenach połączonych w bilet np. kolejowo - autobusowy . Duże bezpłatne parkingi na obrzeżach miasta a w samym mieście godzina parkowania mogła bybć nawet po 15 zł za godz

arnoldzik741
na forum od listopada 2017
krosnal
06.12.2025 21:00

Widzę, że nikt nie komentuje. To może ja włożę kij do mrowiska. Otóż nie jestem za zwiększaniem połączeń kolejowych, dlaczego?, bo codziennie stoję przed rogatkami czekając aż ten pociąg widmo przejedzie. Jestem przed rogatkami 5-ty w kolejce, za mną jest już ok. jak sięgnę wzrokiem 15 samochodów, a kolejka wzrasta, każdy się śpieszy, czekamy już 15 min. , no i jedzie, ulga, wagon oświetlony a w nim widać dwóch motorniczych i 5-iu pasażerów.!!!! Nas czekających jest ok.50-ciu., więc zróbmy tak żeby ten szynobus,jak go zwał, czekał aż my przejedziemy, bo mamy większość i nam się spieszy do pracy.

krosnal
na forum od listopada 2017
Adrian Krzanowski
05.12.2025 12:16
wyróżnione przez moderatora

Dajemy Ci rzetelną instrukcję obsługi kolejowych zmian, żebyś nie utknął na peronie. Takie analizy wymagają czasu. Postaw nam kawę, byśmy mogli dalej podnosić semafory dla Czytelników: buycoffee.to/krosno24

Adrian Krzanowski
na forum od października 2017
/2
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA