Dobry kierunek, czekamy na całkowite wyprowadzenie religii ze szkół, opodatkowanie księży, poddanie ich w zakresie prawa karnego prawdziwej jurysdykcji cywilnej oraz zlikwidowanie funduszu kościelnego i wszelkich dopłat z budżetu, który jest wypracowywany również przez ludzi nie będącymi członkami kk.
Mnie szokują ale pozytywnie te zmiany w dzisiejszej edukacji gdzie są nawet lekcje o tym "jak zyć". Ja dosłownie chcę się uczyć w takiej Szkole! Nie mogę tego zupełnie zrozumieć jak masowo Młodzież wypisuje się z tych lekcji Życia Zdrowotnego, woląc gdzieś siedzieć przy piwie i e-papierosie gdzieś na murku. Mogę napisać jak było 35 lat temu w publicznej szkole gdzie nikt nie chciał nikogo uczyć jak żyć, panowało przekonanie że my uczniowie mamy iść "do łopaty". Lekcje były przeprowadzane przez zdemoralizowanych nauczycieli którzy liczyli na płatne lekcje prywatne korepetycyjne, 15 minut zajmowało wypełnianie obecności i ocen- prowadzenie dziennika, 10 minut uciszania publiczności i może 10 minut wykładu teoretycznego.
Jeszcze jedna refleksja. Kościół głosi ochronę życią ludzkiego od poczęcia do naturalnej śmierci. A to, co pomiędzy, to ich nie interesuje: niech się ludzie trują, niech chorują, niech ryzykują, niech cierpią, niech doświadczają bólu. Bo do tego sprowadza się ich sprzeciw wobec edukacji o zdrowiu (także tego związanego z płciowoscią i seksualnością). Ciemnota i obłuda.
W tzw. wodzie święconej w kościołach znajdują się bakterie kałowe i pałeczki E. coli. Tego wam właśnie nie chcą uświadamiać.
Kilka tygodni temu jakiś psychol w sukience zarąbał człowieka siekierą i na dodatek polał benzyną i podpalił. Kolejny popis tych, którzy chca uczyć moralności innych.
Edukacja, edukacja i jeszcze raz edukacja. W każdej dziedzinie nauki i na każdym etapie życia. Wszystkie argumenty za, które miałem zaprezentować przedstawili inni, więc ograniczę się tylko do stwierdzenia, że gdyby nie światli i odważni naukowcy, badacze którzy za swoje poglądy nierzadko spłonęli na stosie, dzisiaj ziemia nadal byłaby płaska, a zaćmienia karą bożą.
jak nie wiadomo o co (purpuratom) chodzi, to chodzi (im) o kasę, kasę kasę...
Ciemnogród polski ma się dobrze. Kiedy my się zastanawiamy, czy mają być 2 lekcje mitów religijnych czy jedna, czy mamy uczyć o zdrowiu czy nie, to Chińczycy już w podstawówce uczą dzieci o sztucznej inteligencji i automatyzacji. A my dalej słuchajmy biskupów i niemądrego prezydenta Polski Nawrockiego (tego co się prał po lasach na ustawkach z kibolami). youtube.com/shorts/7BUCdqwGuDg