Ciekawe jak się zachowa prokuratura, żeby nie było później akcji jak z Emiratami, że się znowu ktoś wywinie. Dobrze, że media ogólnopolskie wiedzą o sprawie .
Panowie w R4 NARA i R6 NARA byli niemal codziennie widziani na ul. Kaczorowskiego (droga zaraz obok siatki lotniska) jak na długiej prostej próbowali samochody. Szkoda że wtedy żadne służby się nie interesowały nimi.
Kierowca znany z niebezpiecznej jazdy, sam widziałem jego "treningi" na ulicach miasta, sam uciekałem z przejścia dla pieszych widząc "nara". Pomijając już to co się stało na lotnisku, to zupełnie niewiarygodne jest poczucie bezkarności takich kierowców. W sieci jest wiele komentarzy na temat jego jazdy sprzed miesięcy i lat, co tylko pokazuje jak długo przymykano oczy na takie zachowania. Szkoda ludzi.
Ten "geniusz kierownicy" widywany był również na zwykłych drogach, gdzie jego kultura jazdy pozostawiała wiele do życzenia. Na prawdziwych rajdach ludzie też stoją przy drodze a samochody jadą z jeszcze większą prędkościa, tyle że prowadzone są przez zawodowców i nic sięnie dzieje, a tu pełna amatorka, w zabezpieczeniu widać też...
Szkoda ludzi. Miałem przyjemność spotkać jegomościa z BMW na drodze tuż przed weekendem - prędzej czy później spowodowałby wypadek jeżdząc w taki sposób, jak ja to zaobserwowałem - wypszedzanie tuż przed wzniesieniami i zakrętami - popisy i brak myślenia. Mam nadzieję, że to nauczy go pokory i szacunku dla innych użytkownikó dróg. Mimo wszystko w tym przypadku zawinił organizator, a nie on.
Organizatorem imprezy była jakaś egzotyczna spółka o nazwie: Amazing Events Sp. z o.o. której kapitał zakładowy tej spółki wynosi zaledwie 5 tys. zł. Chciałbym się grzecznie zapytać, kto pokryje ogromne koszty leczenia pokrzywdzonych w tej szaleńczej imprezie osób? NO KTO?
Kto pozwala na to, żeby się gźić na pasie startowym. Który kosztował ciężkie miliony. To miało być miejsce przygotowane do startu i lądowania średniej wielkości samolotów pasażerskich. A służy do organizowania durnowatych rajdów samochodowych dla spragnionej emocji młodzieży. To się musiało tak skończyć. Kiedy daje się organizowanie takich imprez osobom kompletnie do tego nieprzygotowanym. "Szczęść Boże ratuj się kto może". cyt.G.Braun
Wystarczyło ułożyć baloty, czyli te okrągłe zwijane z siana (trawy) dla nie wtajemniczonych (tych z miasta). I byłoby OK, zamiast tych betonowych (bezpieczniej)
Zabezpieczenie to priorytet!!! Niestety, stało się!!! Cięcie kosztów. Profesjonalistów w tej dziedzinie jest na miejscu wielu... Ale idziemy po najmniejszej linii oporu... Co musi się stać by to zrozumieć?!
tu jest cenzura, pytanie dlaczego? gdzie moje wpisy sprzed 15 minut?