DYSKUSJE
Krośnieńskie krasnale. Pomysł na atrakcję inspirowany Wrocławiem
xtina
07.05.2025 09:06
wyróżnione przez moderatora

Ja jestem z Wrocławia. Nic nie zastąpi tego pomysłu, nawet Krosno. Może zainspirujcie się bardziej zielenią jaka jest w mieście Wrocław, zamiast wydawać niepotrzebnie pieniądze.

xtina
na forum od stycznia 2024
Gafa
02.05.2025 14:55

UM ogłasza konkurs...... jak proponuję "cuda na kiju"......kołków wbród ci u nas, tanio i szybko, mozna postawić na każdym zakręcie

Gafa
na forum od listopada 2017
stefan78
02.05.2025 14:48

@trzecieoko

Nowych zakładów raczej nie będzie, za to jest szansa, że rozpadnie się jakiś z tych nielicznych które zostały.

stefan78
Lotnik180
02.05.2025 13:26

45-50 tys za krosnoludka?, chyba komuś mocno styki przygrzało w Magistracie. Opamiętajcie się, Krosno nigdy nie będzie Krakowem czy Wrocławiem nie liczcie na tłumy turystów, postawcie na przemysł i dobrze płane miejsca pracy. Wtedy młodzi nie będą wyjeżdzać i Krosno będzie się rozwijać. Mam nadzieję że to ponury żart.

Lotnik180
kurnachata
01.05.2025 19:58

Zawsze byłem przeciwko artystycznym pomysłom władzy, a teraz jestem na tak i to powinno być postawione. Krytykowałem, gdy w 2009 roku postawiono rzeźby piszczeli do dmuchania szkła, gdyż je znają jedynie hutnicy, a nie turyści. Proponowałem raczej wtedy galerie znanych postaci wykonanych z tworzywa podobnego do szkła, bo miasto szkła. Rzeźba z brązu makiety miasta na studni raczej wygląda jak coś na pastwisku, więc nie zdobyła uznania. Szkoda, że replika szklanej piramidy z Paryża nie zdobyła dofinansowania. Sama rzeźba Portiusa jest tylko dla osób interesujących się winem, dla reszty obojętna.

kurnachata
mojemiasto
01.05.2025 09:49

Można też kupić na temu :) bardzo ładne krasnoludki a znacznie tańsze nawet z przesyłka

mojemiasto
na forum od maja 2025
mortom
30.04.2025 18:35

Śmiem zaproponować kontr propozycje do tego szaleństwa: Wydrukujmy te obrazeczki z pseudo Sztucznej Inteligencji – koszt z ramką i instalacji wyniesię Ok. 50 zł sztuka. A efekt będzie dokładnie taki sam! Dziekuje – 500 tysi zaoszczędzone.

A tak BTW robię w branży artystycznej ale cena za projekt figurki w tym wypadku jest PORAŻAJĄCA! Chciałbym poznać historie wyceny tego projektu… bo jedyna co się na język pcha to malwersacja lub srogi wał finansowy dla ZNAJOMEGO jednego z włodarzy Krosna.

mortom
naopak
30.04.2025 06:17

Mimo pewnych niedoskonałości, wolę Polskę Uśmiechniętą.

Niż tę Polskę z Zaciętym Półgębkiem.

naopak
na forum od stycznia 2025
trzecieoko
30.04.2025 01:39

Kiedy powstana nowe zaklady pracy dla krasnoludków?

trzecieoko
na forum od lutego 2023
trzecieoko
30.04.2025 01:35

Krosno miasto na miare krasnoludków...

Włodarze już odpłynęli zupelnie. Pogonić tych darmozjadów. Wspieranie kolesiostwa przygłupawymi pomysłami na koszt mieszkańców.

trzecieoko
na forum od lutego 2023
/4
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA