Dobrze zrobił. Ta dzieciarnia już wszystkim by chciała wejść na głowę. Śmieszne jakieś protesty w czarnych strojach. Za dużo TV i internetu. Do nauki lenie.
Obecnie największym zagrożeniem dla Kopernika jest dyrekcja. 20 minutowe oświadczenie, bez przeprosin - lata mijają, a człowiek nadal taki sam... Trzymajcie się tam dzielnie i nie dajcie się!
Ja myślę że młodociani uciekinierzy powinni bardziej skorzystać z zakazu zadawania prac i zadań domowych które ustaliła obecna MInister Edukacji. Powszechny brak odpowiedzialności za cokolwiek już zaczął się za rządu PiS gdzie zdefraudowano publiczne środki na wybory korespondencyjne, respiratory które nie spełniały żadnych norm czy Obajtkowy ORELEN który płacił za paliwa których nigdy nie dostarczono.
Uff, już myślałem że odpowiedzialność zbiorowa za dzień wagarowicza to wycięcie wszystkich drzew przy szkole, tak żeby wszyscy sobie popamiętali ;)
Do jednego z krośnieńskich liceów uczęśczałem ponad 20 lat temu. W Pierwszy Dzień Wiosny (o ile nie padało) cała starówka była pełna młodzieży, lekcje były luźne i nikt nie karał za wagary w ten dzień. Chyba dyrekcja Kopernika minęła się z powołaniem, proponuję złożyć ofertę o przyjęcie na stanowisko do Uherzec Mineralnych lub Łupkowa.
Winny jest stuletni grzybek ze starych murów, wydzielajacy neurotoksyny , szczególnie groźna była toksyna czerwona, ale czarna też nie lepsza.
Za dużo tiktoczka? Do nauki! Wagarować sobie można w gównianych szkołach.