A ja podbiję temat terenu pod park który już mógłby w tamtych okolicach powstawać. Tak jak wspominałem w komentarzu jakiś czas temu - skoro wiemy że będą osiedla i strefy inwestycjne to miasto powinno zaplanować minimum kilkanaście ha na park w tamtej części miasta i już go organizować. Najlepiej ze stawem rekreacyjnym służącym strategicznie jako awaryjne źródło wody gaśniczej - chyba nie muszę przypominać o co chodzi, a obiektów tego kalibru będzie tylko przybywać. A wyznaczony teren ktoś mógłby obsadzić (z dobrej woli), tylko nie przycinanymi kikutami jak większość w mieście ale celować należy dwa pokolenia w przód - drzewa długowieczne na miarę np Parku Jordanowskiego - wnuki będą wdzięczne. Bo ta zieleń urządzona z planu to pewnie trawnik z rabatką. Wyjdźmy o krok przed to co teraz dokonuje się na dworcu PKS i jest planowane na rynku.
Nowa nazwa, nowa nazwa...???
Osiedle Gen.Maczka z placem centralnym i pomnikiem???
A ul.Polną do Polanki przenieść, a ulicę Generała pod osiedle Jego imienia???
Przy budowaniu drogi proszę nie zapomnieć o studzienkach kanalizacyjnych umieszczonych tak, by nimi najeżdżać obiema osiami (standard w Krośnie), no i jeszcze taki szczegół jak drogi rowerowe wraz ze znakami nakazującymi jazdy po niej (to dla pseudo kolarzy, którzy uparcie jeżdżą drogą asfaltową mimo ścieżek rowerowych po obu stronach drogi, przykład: Bursaki). Więcej uwag nie mam, dziękuję
No, no, to byłby duży skok dla tej mieściny, może się uda...
A to już skończyły się pomysły na to by pakować grube pieniądze w stadion prywatnego klubu Wilki Krosno?
Jestem pewien, że jest jeszcze kilka potrzeb za grube pieniądze.
Bo jestem zdziwiony, że powstaje inwestycja, która ma sens strategiczny nie tylko tu i teraz, ale będzie kreować potrzeby i logistykę miasta w perspektywie całego pokolenia.
Proszę tylko przy planowaniu nie zapomnieć o ścieżkach rowerowych i od razu zaczac realizację inwestycji typu park - nie musi być użytkowy, ale nasadzenia to by już teraz trzeba robić aby to miało sens :-)
Krosno potrzebuje inwestycji i polityki długofalowej!