Tak, rower jest idealny zwłaszcza w zimie. Obecnie mrozy do -10C. Polecam rower.
Po takim grajdole jak Krosno, to tylko rower. W pół godziny nie spiesząc się za bardzo dojedziemy gdzie chcemy,
Nie pokazał się wcześniejszy komentarz. Zatem jeszcze raz :
Państwo jest silne wobec słabych i słabe wobec silnych a tym samym niesprawiedliwe. Taksówka musi mieć taksometr kasę fiskalną i uchwałę radnych o stawce za kilometr.
A plebania ???
@Szwejk - nie slogany tylko fakty. Mam zdjęcie taksówki, jej nr rejestracyjny, dokładną datę, godzinę i trasę przejazdu. Zwykła, oznaczona taksówka z "TAXI" na dachu. O sprawie dowiedziałem się po kilku miesiącach, bo znajomi nie chcieli mi robić kłopotów w ważnym dniu.
Przykry skutek globalizacji dla lokalnych taksówkarzy, a równocześnie korzyść globalizacji dla lokalnych klientów taksówek.
Jedego nie rozumiem. Dlaczego Bolt może mieć zmienne stawki, a normalna taksówka nie ? Taksówkarz musi mieć legalizowany taksometr, stałą, ustaloną przez miasto taryfę i nawet nie może jej podnieść powyżej pewnej granicy. Na razie Bolt jest tani bo klientów nie ma, ale zobaczycie w Sylwestra co będzie tańsze. A kolega poniżej rzuca sloganami, kto oszukał znajomych, mają paragon ? Taksówka była oznakowana, jak tak to z jakiej korporacji, bo jak to był jakiś wolny strzelec to proszę nie oczerniać i wrzucać wszystkich do jednego wora.
Chciałem niedawno przejechać z dworca w stronę centrum. Pod Etnocentrum stało 6 taksówek, a przy 5 z nich stali ich kierowcy ze szlugami. Sorry, ale nie pojadę z nikim kto pali w aucie - pojechałem z tym panem który jako jedyny nie robił obory w samochodzie. Inny problem - jechałem kiedyś w weekend w nocy z rynku do sąsiedniej miejscowości i zapłaciłem za kurs 30 zł. Dużo? A jak wytłumaczyć że znajomi, którzy jechali dokładnie tą samą trasą, również w weekend, ale w ciągu dnia, zostali naciagnięci na ponad 100 zł za 6 km? Możecie mieć żal Panowie taksówkarze o konkurencję, ale pretensje miejcie do siebie.
I przy -20 nie mam problemu z jazdą. I to bez obcisłych gaci. Zwykłe kalesony, spodnie i kurtka wystarczą. Wiem, że prawdziwi rowerzyści wyjeżdżają się lansować jak jest +20 stopni, słońce i brak wiatru, jedynie plebs taki jak ja jeździ cały rok.