@jakaga a Panowie kierowcy taksówek nie palą? Ciężko nieraz wsiąść, tak śmierdzi papierochami.
Super, że Bolt jest. Ceny bardzo przystępne, sprawnie i szybko. Ocena kierowcy w aplikacji sprawia, że kierowcy się starają i obsługa klienta odbywa się na bardzo wysokim poziomie. Korzystamy często i będziemy korzystać :)
A gdzie ten BOLT płaci podatki!Czy Krosno coś z tego ma czy pieniądze z Krośnian idą do Estoni!?
Nie mam nic przeciwko konkurencji, ale jak można wsiąść do Bolta, w którym kierująca pali papierosa - dziś byłam świadkiem. To jakaś kpina z klienta. No i trzeba za taką przyjemną jazdę zapłacić.
Same bolty po mieście już jeżdżą... Masakra... Narobiło się ich jak... 2-3 miesiące i będzie w Krośnie 200 "taksówkarzy" z czego połowa za miesiąc zarobi 1/2 minimalnej krajowej...
Pod balkonem mam duży parking i widziałem już auta na godziny, rowery na wynajem hulajnogi itp.
Jak by było tanio to by były kolejki.
Jak usłyszałem dwóch młodzieńców kiedy wysiedli z auta na godziny.
Cytuję "ja p....... tyle kasy?"
To rozumię co znaczy tanio.
Dla kogo tanio ?
Bolt to jest teraz gwóźdź do trumny MKS-u teraz gdy cena zastała podwyższona na 4.60 zł za bilet i jest drożej niż w dużej Warszawie gdzie za niższą cenę biletu można przejechać zdecydowanie większy dystans. Jeśli chodzi o komfort podróży to w MKS Krosno autobusy w zimie jeźdzą nieogrzewane a w lecie z wyłączoną klimą bo kierowcy oszczędzają paliwo, by to co zaoszczędzą trafiło im do kieszeni a to wszystko kosztem nas pasażerów. Także system informacji pasażerskiej został już praktycznie całkiem wyłączony, zapowiedzi głosowe zostały tak wyciszone że ich nie słychać, a monitory wyświetlające kolejne przystanki, numer linni i kierunek są cały czas wyłącznie, czasami na parę sekund się włączą i znowu się wygasają. Tak, Bolt będzie miał kogo wozić a MKS będzie jeździł pusty bo jest bardzo drogi i oferuje skandaliczne warunki podróży.
Jestem za szeroko pojętą konkurencją, bo zyskują klienci, a wiadomo że w tej walce o rynek padną najsłabsi. Sam tego doświadczyłem i poległem. Dlaczego?, bo miałem mizerne szanse żeby konkurować z sieciami handlowymi, dysponującymi kapitałem o którym nawet nie marzyłem, a reguły były na ich korzyśc. Wszystkim narzekającym przypomnę zasadę, klient zawsze wybierze tańszy wariant. Jeśli firma z Estonii potrafi zaistnieć w Krośnie to gdzie są nasze korporacje, może riksze uruchomić? , bo jak widzę zwolennków rowerów tutaj nie brakuje, no i nie trzeba tankować.
Dlaczego taksówkarze tak płaczą? ...musi mieć legalizowany taksometr, stałą, ustaloną przez miasto taryfę?
Nie, nie musi... wywalcie legalizowany taksometr i jeździjcie jako Bolt. W czym problem? Tak, wiem... tu trzeba być konkurencyjnym... i uczciwym.
Taksowkarze mogą mieć ciezko...fora.warszawa.pl/