No faktycznie, ceny biletów w porównaniu do komfortu to jakaś masakra. Płacimy więcej, a nie mamy nawet podstawowego komfortu, jak klimatyzacja latem czy ogrzewanie zimą. Dziwne, że w miastach takich jak Warszawa, Sanok czy Jasło płaci się mniej, a komfort podróży jest znacznie wyższy. To, co zaoszczędzą kierowcy na paliwie, mogłoby iść na poprawę warunków, zamiast lądować w ich kieszeni. Trochę to nie fair, zwłaszcza kiedy płacimy więcej za gorszą usługę.
Tak, w kwestii cen biletów przebiliśmy Warszawę, także Sanok i Jasło ma dużo niższe ceny biletów. Co w zamian za tak wygórowaną cenę biletów otrzymujemy w zamian? Jaki komfort podróży? W zimie ogrzewanie wyłączone a w lecie wyłączona klima, bo kierowcy to co zaoszczędzą na paliwie ląduje im w kieszeni, ponieważ to oni tankują autobusy i mają płacone na paliwo daną stawkę za przejechane kilometry na dany autobus, i wszystko co zaoszczędzą kosztem nas pazażerów ląduje im w kieszeni. Czyli kierowcy okradają nas pasażerów z komfortu podróży za którą płacimy więcej niż w Warszawie. W Warszawie Sanoku czy Jaśle autobusy jeźdzą ogrzewane i w lecie klimatyzowane a pasażerowie płacą dużo mniej od nas.
"duże rondo turbinowe, które będzie osobną inwestycją i wymaga pozyskania środków"
Zapewne od mieszkańców Krosna więc woda, śmieci, podatki, czynsze i co się da w górę... a już za niektóre usługi płacimy więcej niż w Warszawie np. bilety MKS.
Dobrze, że powstaje ten "łącznik".
Źle, że "łącznik" przez rzeczkę Lubatówkę jest blokowany.
Obwodnica Krosna realizacja w skrócie:
Wiesz, co robi ten miś? On odpowiada żywotnym potrzebom całego społeczeństwa. To jest miś na skalę naszych możliwości"
szukamy rozwiązań w sferze przemysleń - piękne.
Panie Redaktorze,
Biecz, Gorlice, Strzyżów, Czudec Narol, Sanok, Lubaczów, Dynów, Przemyśl, Jarosław, Tarnobrzeg, Mielec wybudowały obwodnice. Jasło, Kołaczyce,Brzostek, Pilzno w przetargu podobnie jak Stalowa Wola.
Krosno nadal w fazie przemysleń - jakiś komentarz ?
"Ale jest to na razie w sferze przemyśleń." I tak MYŚLĄ już prawie 10 lat. Ja MYŚLĘ, że już nawyższy czas zacząć działać.
Z tego co mi wiadomo nie można połączyć ul. Lotników przez Lubatówkę z budowanym wiaduktem ponieważ tą inwestycję blokuje obecny radny, który jest właścicielem gruntu przez którą ma przebiegać przedmiotowa droga.
Który to radny można się domyślać.
Jest o tym mowa w wywiadzie z wiceprezydentem Rachwałem: https://krosno24.pl/informacje/konflikt-interesow-nie-widze-rozmowa-z-zastepca-prezydenta-miasta-i4740
Rzeczywiście była o tym mowa. Czyli blokuje to pan z pomnikiem. Ale wywiad jest sprzed pół roku.