Czy ten dyrektor to jest jakiś *****? 100letnie topole "dokuczały alergikom", i on używa takiego argumentu wobec likwidowania wieloletnich drzew? Akurat ja jestem bardzo mocnym alergikiem i wolę się przemordować na wiosnę, ale jednak dać naturze żyć. Jak można aż tak roscic sobie prawo?
Szkoła ma ponad 100 lat i do tego czasu jakoś nas do niej dowożono, bez tego marnego dodatkowego miejsca parkingowego.
Czasem tak jest, że spoleczenstwo ma inne zdanie I tak np. mieszkancy Osiedla Sw. B.Markiewicza ,klną na czym swiat stoi, na spalarnie smieci z ul. Łezańskjej, a tu kochana Panstwowa Inspekcja Pracy-nagradza w/w jednostkę, za wyjatkowo subtelną pracę, w tym rozbudowę jednostki ciepła. Smrod jednak jakis pozostał...nadal!
No widzisz @jolka, nie odpowiada i nawet do Orbana czy Łukaszenki nie zwiewa...
Takich wybraliście sobie włodarzy. Ciągła dewastacja naszego pięknego miasta za którą nikt nie odpowiada. No ale skoro za przekręty wiceprezydent nie ponosi odpowiedzialności to kto się przejmie wyciętymi jabłoniami. Krosno schodzi na psy! Wstyd mi takich władz miasta. Ręka ręke myje, jaki oni dają przykład młodym ludziom? Dno i metr mułu albo jak w PO mówią Hu*, Du*a i kamieni kupa...
A pamiętacie plany nowej drogi co ma być między parkiem a biedronką na Grodzkiej?
Co skończy się wycięciem połowy parku?
Czemu nikt o tym nie wspomina?
Barbarzyńska decyzja. Zniszczono klimat tej ulicy. Wszystko zostało już napisane. Szkoda sobie strzępić gębe. Znamienne jest to, że w urzędzie nie ma osoby która skutecznie potrafi zablokować takie błędy. Jest kilka unikalnych miejsc w mieście, w gdzie należy chronić układ zieleni. To było jedno z takich miejsc. I znów zrobiono to szybko i bez konsultacji. Wstyd i kompromitacja.
Nie do pomyślenia, że można zniszczyć tak piękne miejsce! Wstyd! Tyle wspomnień dla absolwentów, ale też radość kwitnienia drzew dla przechodzących obok Kopernika (na wzór krakowskich jabłoni przy plantach i w wielu miejscach, które jakoś tam nie przeszkadzają!!!). Dyrektor i władze miasta zasłużyły się dla betonozy Krosna. Dziwi mnie, że nie było żadnych protestów... czyżby zrobione tak, aby nikt nie przeszkadzał?
Niech zgoli wąsy.