Dobrze, że to się dzieje, gratuluję pomysłu.
Może to pomoże zadbać o porządek na brzegach krośnieńskiego Wisłoka?
Częściowo pewnie ucierpi naturalna przyroda: bo dzika roślinność bywa niszczona przy takich inwestycjach (i czasami zastępowana "krokusowymi rabatami"), a do tego dojdzie "zaśmiecenie" światłem (ilość latarni zwróconych ku rzece nieco niepokoi).
Niemniej lepszego pomysłu w naszym kręgu kulturowym raczej nie będzie, dlatego jestem na TAK:-)
Na obszarze planowanej strefy rekreacyjno - sportowej, obok kładki na ul. Fredry rośnie piękny, duży kasztan. W trakcie prac nastąpiła zmiana poziomu gruntu, wokół drzewa nie zostały wykonane żadne wymagane przepisami zabezpieczenia, na skutek czego został przysypany pień na wysokość około 1.5 m. NASTĄPI NIEUCHRONNE ZAMIERANIE DRZEWA. Poinformowałam o tym fakcie kompetentną osobę z wydziału drogownictwa dnia 19.12.2023. Za chwilę wiosna, wyplantują teren, postawią wokół drzewa ławki......a ono uschnie. A miało być tak pięknie.
Super. Połączcie jeszcze planowany odc. B z ul. Stapińskiego oraz odc. D z Korczyńską. Wówczas drogi te miałyby również charakter użytkowy poza rekreacyjnym.
Świetne wieści! Szkoda tylko, że termin kolejnych części jest taki odległy. Może dałoby się planować kilka mniejszych odcinków, a za to szybciej, żeby choć fragmenty powstały wcześniej?Ciekawi mnie, czy przy bulwarach będą nasadzenia drzew i krzewów? Bardzo by się przydały. Ponawiam prośbę o łąkę krokusową, do tego drzewa, a może jeszcze wiosenne kwiaty, jak przebiśniegi, zawilce i fiołki? Wszystkie są w sprzedaży.
Dlaczego planowana jest ścieżka od ul. Konopnickiej wzdłuż ścieżki na ul. Skrajnej czyli tuż pod oknami mieszkańców, a nie od ul Mostowej do ul. Szuby?
ale o co chodzi ......
Krosno
KOMITET WYBORCZY WYBORCÓW SAMORZĄDNE KROSNO PIOTRA PRZYTOCKIEGO (zasięg - podkarpackie)KOMITET WYBORCZY KROŚNIEŃSKI RUCH MIEJSKI (zasięg - podkarpackie)KOMITET WYBORCZY WYBORCÓW RUCH ODNOWY KROSNA (zasięg - podkarpackie)KOMITET WYBORCZY WYBORCÓW KOALICJA DLA KROSNA (zasięg - podkarpackie)KOMITET WYBORCZY WYBORCÓW PRZYMIERZE DLA KROSNA (zasięg - podkarpackie)
Najlepszy projekt od lat!
Ale jedna uwaga - co rozumieć przez "Wkrótce układana będzie na nich specjalna żywica w kolorze żółtym i czerwonym"? Że te ścieżki zostaną pomalowane na pstrokate kolory?