To są zupełne kpiny. Minister Obrony Narodowej wpadł na wspaniały pomysł i wysłał naszych żołnierzy, aby żebrali na WOŚP. Złotousty facet z hasłem "róbta co chceta", nic nie robiąc pływa jak pączki w maśle. Cyklicznie zasilany potężną dawką pieniędzy wyżebranych przez dzieci. Kto obroni nasz kraj w razie wybuchu wojny? Czy nasi rządzący nie zdają sobie sprawy, że wschodnią granicą toczy się wojna?
Gadasz @gandalfff, że "prowadzący pokazuje się a konkretnymi politykami" - jest akurat odwrotnie, to politycy się do niego przyklejają oprócz tych, którzy nienawiścią, podziałami, napuszczaniem na innych itp. postanowili zniszczyć WOŚP. Na szczęście nawt 8 lat im nie starczyło pomimo wymazania czy szkalowania tego dzieła w TVPiS, gdzie nawet nie wolno było wejść na wizję z przypiętym serduszkiem... takie małe, wredne ludziki, którym nawet nie wolno się pokazać w pobliżu WOŚP bez zgody śmiesznego prezesa...
"Kiedyś w jednym z wywiadów powiedziałem, że Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy to czysta ewangelia i podtrzymuję swoje słowa. Jezus jest nie tylko w sakramentach, niebie czy kościele, ale przede wszystkim w drugim człowieku. I o to tutaj chodzi, abyśmy nie byli obojętni na drugiego człowieka. Bardzo się cieszę, że moi parafianie to rozumieją i dziękuję im za wsparcie" - to są słowa księdza z Łęk Dukielskich... słowa 71-letniego człowieka, o miłości do bliźniego właściwie pojmowanego
Niestety trzecianoga, po rwojej wypowiedzi dochodzędo wniosku, że idiotą to jesteś ty, a nie społeczeństwo. Jak szukasz niewykorzystanych albo zmarnotrawionych środków to popytaj Ziobrę czy Sasina, może ci kopsną parę baniek za te twoją propagandę prawacki pajacu.
Pamiętam czasy gdy finał WOŚP był świętem niemal dla wszystkich: koncerty, aukcje, różne rodzaje aktywizacji lokalnej społeczności. A teraz? Polityka wdziera się wszędzie i każdy się w politykę angażuje (w tym niezbyt dobrym kontekście). Wspieranie tej czy innej fundacji to indywidualna sprawa, każdy swoje pieniądze przeznacza na co chce i nikomu nic do tego.
A jak ktoś woli pomagać bezpośrednio a nie przez fundację to wystarczy się rozejrzeć. W Krośnie i okolicy jest mnóstwo potrzebujących: są osoby starsze czy placówki dla dzieci. Wystarczy zadzwonić, wysłać maila i zapytać zamiast strzępić język na forum.
cała ta zbiórka i akcja mają charakter polityczny - prowadzący pokazuje się a konkretnymi politykami, pieniądze przeznacza na plakaty do walki z politycznymi oponentami. warto to wiedzieć - ostatecznie każdy robi z swoimi pieniędzmi co chce. wośp to nie jedyna fundaca - nie dajesz? nie masz powodu do wstydu
To jest przykłąd wolnej woli ..........."chcesz dajesz, nie chcesz nie dajesz".... nikt ci nie każe, nie zapisuje lekarz na receptę i po co się jeden z drugim denerwujesz i strzępisz język. Może lepiej i zdrowiej pomilczeć trochę zamiast obrażać kogoś, bo inni tak mówią, tak robią. Jak się kogoś pomawia, obraża to trzeba mieć dowody, a nie jak "przysłowiowa maglowa baba" merda ozorem, masz dowody to do sądu, a nie na forum.........Ja od zawsze wrzucam do puszek, bo tak uważam i nikt mnie do tego nie zmusza............ mam taką wolę i już. Powodzenia WOŚP, do końca świata i jeden dzień dłużej , na pohybel smutasom.................
Na koncert tylko zaszczepieni, do puszek hajs już wszyscy mogą wrzucać... nie wspieram tego lewaka, mam chęć wpłacę bezpośrednio na potrzebujących...
Szczęść Boże!
Ludzie, którzy mają Boga w sercu, chcą pomagać bezinteresownie. Zaś ci, którzy mają szatana w sercach, jak PiS i ich bezrozumne sługusy są przeciwni pomocy i dobroci ludzkiej. Pan Piekieł wie doskonale kto będzie mu najlepiej służył.
Z Bogiem!