DYSKUSJE
Radny PiS: "Do Krosna przyjadą pewne osoby i coś dobrego z tego wyniknie"
siostra_Nalewka
17.05.2023 10:12

Ja chcę zostać pisiorem i trafić do Spółki Państwa ,ale po wyborach pójdę do spowiedzi.

Szczęść Boże!

siostra_Nalewka
na forum od listopada 2017
mikser
17.05.2023 08:29

Panu igarashiemu przypomnę w razie gdyby mu pisowska propaganda całkowicie mózg wyjałowiła, ewentualnie gdyby był ślepy: 1. Państwo za rządów PiS jest z dykty, istnieje tylko dlatego, że jest w UE inaczej już dawno byłaby tu Białoruś. 2. Poziom inwestycji państwowych jest najniższy od dekady! dzięki czemu gospodarka hamuje a przychody budżetu biorą się głównie z wysokich cen paliw energii i towarów. 3. Pieniądze są i to ile się da ale TYLKO dla znajoych pseudofundacji ewentualnie dla swoich polityków i samorządowców na tekturowych czekach ! Ogarnij się niemoto.

A teraz quiz dla zaczadzonych propagandą: 1. Ile kosztuje1l benzyny, a ile kosztował przed PiS i Obajtkiem? (ropa na rynku światowym jest tańsza niż przed wojną dolar też spadł do 4,11zł) 2. Ile kosztuje m3 gazu, a ile kosztował w 2015? (gaz na giełdach światowych staniał do poziomu z przed wojny) 3. Ile kosztuje rata kredytu mieszkaniowego (średnia rata za kredyt rzędu 300tyś) a ile kosztowała przed Glapińskim? 4. Jaka jest średnia unijna stopa inflacji a jaka jest inflacja u nas? (kwiecień 14.3%) To w skrócie taki mamy "dobrobyt" za rządów "zjednoczonej prawicy"

mikser
wed
16.05.2023 23:26

igarashi: Za PO ludzie nie skakali sobie do gardeł, szanowano Polskę w Europie, nie było inflacji, energia i paliwo były w porównaniu do dzisiejszych cen stosunkowo tanie. Z łatwością odkładałam co miesiąc sporo zlotówek. Teraz nie stać mnie na odkładanie czegokolwiek a nawet gdyby to ze względu na szalejącą inflacją nie byłoby sensu odkładać. Bieda coraz większa a populizm i rozdawnictwo pisuarowych dyletantów przeraża. O bandyckim okradaniu państwa nie będę pisała bo brakłoby czasu i miejsca.

wed
skynet
16.05.2023 22:15

Pisuary dobrze wiedzą, że jest ciemny lud, który wszystko kupi, jak to powiedział kiedyś tow. Kurski. Myślę, że ten ciemny lud powoli się już kruszy, myślę, że dzięki mądrej młodzieży ci złodzieje spod znaku pisuaru zostaną przegonieni, tylko koszty administracji państwowej wzrosły z 100 mln. w 2015 roku do 1,5 mld. w 2022 roku, to pokazuje skalę okradania Polski i Polaków przez pisuarów.

skynet
imie_me_legion
16.05.2023 21:54

Dla PISowskich miernot ważne jest tylko żeby trzymać się koryta. Przy pomocy opłacanej hołoty.

imie_me_legion
krosnal
16.05.2023 21:52

Wiadomo, środków dla samorządów nie będzie, ale są obietnice, które nie mają pokrycia w finansach państwa. Damy Wam jakieś środki w przyszłym roku, jak na nas zagłosujecie, czyli szantaż, ok można i tak., 800+ od 2024r., jak wygramy, a jak przegramy?. Samorządy zostały obarczone wydatkami, których zadaniem było pokrycie przez nasze Państwo, czyli my wszyscy płacący podatki mamy prawo żądać, żeby obietnice były wykonane. Takiego bu...lu jaki wprowadził pis się nie spodziewałem.

krosnal
igarashi
16.05.2023 20:26

Wszystkim którzy mają krótką pamięć ew. sklerozę przypominam czasy PO :

1."Państwo polskie istnieje tylko teoretycznie" 2."Polskie Inwestycje Rozwojowe są, niestety, jak to się górnolotnie nazywa i bardzo eufemistycznie… Ich po prostu nie ma. To ch*j, dupa i kamieni kupa" 3."Piniendzy nie ma i nie będzie"

igarashi
na forum od grudnia 2020
horus
16.05.2023 18:47

Rządzić to trzeba umieć a nie tylko łupić społeczenstwo by pokazać swoją buńczuczną gębę w imię pokomuszych frazesów....

horus
shatar
16.05.2023 18:22

Za miedzą wojna. Do Polski wlatują rakiety i nikt nic nie wie. Minister obrony skłócony jest z ważnymi generałami. Krajem "rządzi" sterowany przez szefa partii premier z operetki. Szefem partii jest dziadek oderwany od rzeczywistości. Kto głosuje na PiSs?

shatar
na forum od marca 2023
kampi
16.05.2023 17:05

Radny PiS Krzysztof Babinetz niech zmieni dilera, chyba sam nie wierzy w to co plecie. Jeszcze chwila i tor boczny czeka.

kampi
na forum od marca 2019
/4
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA