DYSKUSJE
O 10-15% wzrasta podatek od nieruchomości. Przez inflację
viserion
27.11.2022 20:04

yorgosenko

To ty za namową szatana leżysz i obrażasz tych którzy nie są z rydzolem i kłamczyńskim? Ładnie to tak pseudokatoliku?

viserion
Konto zablokowane
Teofil
27.11.2022 16:37

Rząd Pis zabiera nam pieniądze hahahahahaha . A jak krośnieńscy radni z Pis byli za nie podnoszeniem opłat za śmieci to wtedy PO szybko trzema głosami przegłosowało podwyżkę. PO- wcy mają sklerozę ? A może tylko wybiórczą, przed wyborami ?

Teofil
na forum od listopada 2017
yorgos
27.11.2022 14:15

Chciałeś powiedzieć, że do Kościoła Katolickiego nie uczęszcza tylko znikoma część społeczeństwa. To są właśnie ci heretycy, którzy zostali ochrzczeni. Przystąpili do Pierwszej Komunii Świętej, przyjęli sakrament bierzmowania i wzięli ślub kościelny. Nagle za namową szatana stali się wrogami Kościoła, gdyż nie umieją inaczej zaistnieć. Szczęść Boże!

yorgos
Konto zablokowane
viserion
27.11.2022 01:14

yorgosenko

Podobnie jest z kościołem katolickim. Składa się na niego całe społeczeństwo a chodzi garstka fanatyków.

viserion
Konto zablokowane
yorgos
27.11.2022 00:33

Ogromne pieniądze które są potrzebne na przebudowę stadionu żużlowego, to główny powód aby podnosić wszelkie opłaty i podatki. Na zawody żużlowe zjeżdżają ludzie z całego powiatu i nie tylko. Ale na kosztowną inwestycję musimy składać się tylko my, mieszkańcy Krosna.

yorgos
Konto zablokowane
jaman
26.11.2022 21:28

stadion kosztuje wszystkich, a urzytkuje tylko część mieszkańców

jaman
na forum od listopada 2019
wed
26.11.2022 20:12

zuch53: tak się składa że nie wzięłam od PiSu ani złotówki. Jestem kobietą pracujacą, dzieci mam duże więc nie wzięłam żadej 14-ki, 15-ki, +500, +300 czy innego socjalu. Przez 7 lat rządów PiS moje pobory na rękę wzrosły z ok. 3300 na 3600. W tym czasie wszystko wzrosło sam wiesz ile (same opłaty prawie 100%, ceny żywności czy mieszkań też premilczę), po drodze okradli mnie w ramach Polskiego Ładu. Ale nie o to mam największe pretensje do PiSu. Najbardziej boli ordynarne okłamywanie ludzi i wmawianie jak jest cudownie, zrobienie z TVP gobbelsowskiej propagandy, szerzącej nienawiść na wiekszość grup Polaków. Boli totalny brak kompetencji, żeby nie powiedzieć rządy głupków zachowujących się jak rasa panów. Boli wyzywanie ludzi od ułmnych, niepolskich Polaków, niemieckich Polaków, wyzywaniu kobiet od pijaczek i innych tego rodzaju bredniach. O złodziejstwie i okradaniu Państwa i jego już bilionowym zadłużaniu już nawet nie będę pisała bo to nie ten temat.

wed
asdfg
26.11.2022 17:23

Panie Chrzanowski cóż to Pan wypisuje, że podatek wzrasta przez inflację ? I tylko tyle a gdzie ciąg dalszy ? Trzeba napisać dlaczego ta inflacja jest tak wysoka - co może przez putina ? Putinflacja czyli pisowski przekaz ze wskazaniem winnego, żeby tylko dalej drukować złotówki bez pokrycia i rozdawać na lewo i prawo by tylko utrzymać się przy korycie ? Luty 2021 czyli jeszcze przed wojną na Ukrainie inflacja w Polsce to prawie 9% . Putin zrobił taką inflację w Polsce na początku lutego 2022 roku czy rządzący PIS co ? Sierpień 2022 inflacja bazowa w Polsce 10,7% czyli inflacja z wyłączeniem cen żywności, paliw i energii to tylko wyłącznie "radosna" czytaj partacka twórczość rządu PIS ! Jakim prawem PIS sięga kolejny raz do naszych kieszeni ? Wrócił komunizm w Polsce a rządzący dzielnie walczą z problemem , który sami stworzyli ! Emeryci jeszcze "śpią" bo drukarki pracują i drukują 13-tki,14-tki i inne socjale ale jak się zorientują, że zostali oszukani to rozgonią tę bandę partaczy !

asdfg
triador
26.11.2022 16:46

Wszystko przez PiS, albo wszystko przez Tuska. Tego się już nie da czytać. Kto zadłużył miasto po uszy??? Naprawdę nie trzeba być specjalnie rozgarniętym, by wiedzieć, że inflacja jest spowodowana przede wszystkim ogromnymi kosztami prądu i gazu. Ponadto u wrót naszych granic toczy się straszna wojna. Rakiety spadają już nie tylko na Ukrainie, ale również i w Polsce. W naszym kraju przebywa kilka milionów uchodźców wojennych z Ukrainy, przez co mocno zwiększył się popyt na podstawowe artykuły. To zaś napędza wzrost cen. Tak było jest i będzie, że jeśli na dany produkt jest duże zapotrzebowanie i zaczyna go brakować, to rosną jego ceny. Naprawdę cieszmy się, że mamy ciepło, nie marzniemy, że jeszcze mamy pokój w Polsce. Podsycanie antagonizmów politycznych w tak trudnym momencie naszej historii do niczego dobrego nie doprowadzi. Niektórzy mają klapki na uszach i słuchają szczucia TVN albo TVP. To jest ohydne. Istnieją dużo poważniejsze problemy z którymi należy się zmierzyć. Przed nowym rokiem z powodu zniszczonej infrastruktury cieplno-energetycznej na Ukrainie, do Polski napłynie między 5 a 10 milionów uchodźców. Trzeba będzie ogrzać budynki, hale sportowe. A u nas lokalnie, Huta szkła może zwolnić kilkaset osób, inne zakłady też myślą o zwolnieniach. Nie jestem za pisem, ale wystarczy pomyśleć w jakim bylibyśmy położeniu, gdyby nie gazoport w Świnoujściu czy Baltic Pipe, gdybyśmy zostali z umową gazową podpisaną z ruskomi na kilkadziesiąt lat przez imć pana Pawlaka. Poza tym wszystkie rządy powinny trafić przed trybunał stanu za to, że żaden z nich nie rozpoczął i nie zakończył budowy elektrowni jądrowej. Obecnie w Polsce powinny być przynajmniej dwie lub trzy elektrownie jądrowe. Niczego przez te trzydzieści lat w tej materii nie udało się zrealizować. Politycy zamiast stworzyć coś konstruktywnego przez te wszystkie lata, tylko kłócą się między sobą.

triador
rydzol
26.11.2022 12:11

Nierządowi pisopaci powinni w Krośnie postawić "patriotyczną ławkę" za 100 tys. jako symbol ich gospodarności. Tylko koniecznie pod dachem:)

rydzol
Konto zablokowane
/5
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA