DYSKUSJE
Czy krośnieńskie piekarnie pozamykają się? Tak źle nie było nigdy
wokol_krosna
26.09.2022 22:33
wyróżnione przez moderatora

Coraz ważniejsze się staje, gdzie robimy zakupy i komu dajemy zarobić. Jeśli tylko można, trzeba kupować u naszych lokalnych wytwórców, by mogli przetrwać, a co za tym idzie, by w mieście działały te wytwórnie, sklepy itp. Jeśli kupujemy wytwory, zachodnich koncernów, nasze pieniądze idą do nich.

Tym ważniejsze staje się, żeby mieć też możliwość zakupów od lokalnych rolników, rzemieślników itp. Był w Krosnie kiermasz produktów podkarpackich, ale na co dzień ich nie widzimy. Wiele razy już była o tym mowa, że miasto mogłoby im pomóc, bardziej promować, udostępnić stoiska czy w jakiejś innej formie.

wokol_krosna
na forum od listopada 2017
kromer
26.09.2022 22:25

Może należy zainwestować w fotowoltaiczne panele. Pięc na prąd. Kiedyś w pewnej piekarni taki piec działał i wszystko było ok

kromer
na forum od lutego 2018
MaczetorRK
26.09.2022 22:02

@kurnachata ale to chyba nic złego że ktoś miał pomysł na biznes i czerpie z tego kasę, bo biznes się kręci. Ty jesz chleb a ktoś sobie na tym zarabia, a zaraz ty sam będziesz musiał sobie piec chleb/bułki, bo nie będzie miał ci kto go upiec i będzie ok?

Według mnie to wszystko mi wygląda na niszczenie Polski, ale zawsze znajdzie się ktoś kto powie że "jest dobrze, bo dają, a tamci nie dawali"

MaczetorRK
wed
26.09.2022 21:21

Kurnachata masz 100% racji, że piekarze nawet nieźle się kiedyś dorabiali. Ale harowali ciężko od 3-4 rano dzień w dzień, w niedzielę też. I ja to szanuję i doceniam. Natomiast diabli mnie biorą jak patrzę jak pisie pociotki w spółkach skarbu państwa kasują ciężkie miliony za nic, windują monstrualnie ceny z kapelusza prądu czy benzyny byle oćpać się kosztem ludzi pracy. Piekarze, restauratorzy, budowlańcy ledwo dyszą a ci po prostu okradają bezczelnie ludzi. Dzisiaj usłyszałam że marża Lotosu poszła kilka tysięcy % !!! w górę w ciągu 2 lat. Napisałabym, że nóż się w kieszeni otwiera, ale znowu jakiś pisi "intelektualista" z IQ poniżej 50 napisze że grożę mu nożem i naśle prokuraturę więc zamilczę. I haniebne jest, że okradając kraj zwalają winę na wojnę.

wed
kurnachata
26.09.2022 19:47

Chociaż z drugiej strony pamiętam jak kiedyś mieszkałem obok piekarni i można było zauważyć ogromne domy, co roku nowe pojazdy i inne zabawki. Więc piekarzowy z reguły na tym sprzedawaniu chleba wychodził mocno.

kurnachata
kurnachata
26.09.2022 19:29

To znaczy zastanawiającym problemem jest spadek jakości produktów naszych lokalnych piekarni, że czasami trzeba jechać poza Krosno aby kupić coś dobrego. Nawet głęboko mrożone pieczywo wypiekane w dyskoncie bywa lepsze i przyswajalne. Poza tym ceny też w górę, niedługo 10 złotcyh za kwałek chleba.

kurnachata
krzysztofW
26.09.2022 17:20

@korzen0409 a po co nam węgiel czy inne żródła energii jak można iść do lasu i chrust zbierać. Jak jarek i jego podwładni na nas plują nie ma co udawać, ze pada deszcz. Jak vateusz i spółka obrazili noweregów i nie załatwili od nich gazu to jak ma być dobrze? Oprócz tego wiele działań tego (nie)rządu przyczyniło się do powiększenia kryzysu zamist dążyć do jego minimalizacji.

krzysztofW
Endrju89
26.09.2022 17:11
Ten wpis został usunięty z powodu złamania regulaminu. Powód: Wpis poniżej pewnego poziomu
Endrju89
wed
26.09.2022 16:52

No cóż, pozostanie nam tylko pieczywo z mrożonego ciasta. Dorzuci się więcej keratyny i markety wyjdą na swoje. Skoro smog według Dudy seniora jest super zdrowy to i takie pieczywko PiS nam wmówi , że jest fit. A do piekarzy w Krośnie i okolicach powiem trzymajcie się bo macie naprawdę wspaniałe wypieki

wed
korzen0409
26.09.2022 16:48

A na co ten chleb ? Można jeść wiele innych produktów. Życie to nie tylko kanapka z szynką na śniadanie.

korzen0409
/3
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA