POLACY jak długo będziecie pozwalać obcemu kapitałowi wywozić nasz DOCHÓD NARODOWY I bogacić się obcemu a nie samemu. Przypomnijcie sobie 1 września 1939 roku.
foks9, a co będziemy w tej fabryce produkować i do kogo eksportować? Masz już jakieś umowy podpisane?
Przyszłość to dyskonty - i nic tu nie poradzimy, bo madrzejsi się już poddali - a więc i nam taka droga pisana.
Szkoda, że w Krośnie nie ma sklepu Auchan. Ma dość przyzwoite ceny.
No to Krosno staje się mocno dyskontowe skoro przybywa dwa a nawet trzy obiekty. Z drugiej strony to taka okolica mocno dyskontowa, jeśli ktoś pamięta pierwszy tani dyskont Plus albo wcześniej Medius, jak również tam jest jubileuszowa Biedronka z kamieniem węgielnym wmurowanym
Kolejny chłam gorszy od biedry, tylko że dla odmiany z niemieckim kapitałem....
Super. Znowu namieszają na handlowym rynku pracy (vide Kaufland w 2014 roku - na każdym Carrefourze, Delikatesach Centrum karta "przyjmę do pracy"). Aż miło było popatrzeć, a Kauflad wówczas też wchłonął z rynku "tylko" 70 osób.
To samo marzy mi się odnośnie nowej strefy - aby pojawił się jeden, ale konkretny inwestror (a'la Nestle, VW, czy Pillkington), który sporo namieszałby na lokalnym rynku. Kilku, kilkunastu mniejszych już mamy. Może więc pora na jakiegoś "molocha"?
A po drugiej stronie na Czajkowskiego w dawnym Carrefour? Albo w Full market?
Stokrotka się wyniosła, i nic tam nie ma.
POLACY, czy wiecie ile POLSKA ma długu. Krajowy wierzyciel przysyła komornika dla POLSKIego Obywatela a zagraniczny popatrzcie na Wschód.