A ja myślałem że do Krosna zawitała "wypierda*ać" Marta L, z takim happeningiem, albo lokalni działacze chociaż, jednak nikt się nie chce przyznać, brak odwagi, nie to co Iryna.
Andrzej Węgrzynowski
Sprawców nie trzeba daleko szukać. Wystarczy dokładnie przyjrzeć się tzw. gościom ze wszchodu,którzy zaczynają powoli się szarogęsić w tym kraju.
Jeżeli mamy rozpamiętywać kto nam krzywdy wyrządził w przeszłości, to może trzeba by było również zlikwidować obeliski stawiane zwłaszcza w okolicach Przemyśla poświęcone UPA.
Kiedyś Banderowcy ( i nie tylko ) niszczyli Polskie pomniki na Ukrainie i jakoś dziwnie nikt nikogo nie szukał.
Kiedy byłem podlotkiem końcem lat 60-ych, babka mojego przyjaciela, która przeżyła obydwie światowe wojny. Opowiadała nam zarówno o Niemcach jak i o Rosjanach. Ze przykrych dla niej wspomnień można było wywnioskować, że wiele niedobrego doświadczyła od "wschodnich wyzwolicieli". Po wielu latach, kiedy już nie żyła dowidziałem się, że została brutalnie zgwałcona przez maszerującą na Berlin ruską swołocz. Do dzisiaj pamiętam jej słowa: "Ruskie byli gorsi niż Niemcy". Uważam że każdemu człowiekowi grób przysługuje. Ale pomniki stawia się ludziom prawym, a nie bandytom.
Komuś bardzo zależy by wciągnąć nas w tę wojną. Andrzej Wegrzynowicz przyłóż się bardziej do nauki j.polskiego. Tego jak piszesz, nie da się czytać.
Moim zdaniem mądrzejszym podejściem do poradzieckich pomników byłoby je pozostawić ale w umiejętny sposób okrasić stosownym komentarzem, w jakich naprawdę okolicznościach powstawały, jakie było tło historyczne itd. Naprawdę myślicie, że dzisiaj młodzi ludzie traktują te pomniki dosłownie? Pełnią już inną funkcję. Mówią o czasach słusznie minionych. A że komunizm BYŁ, tego nie odczarujemy przewożąc trochę gruzu z jednego miejsca w drugie.
Uważam że wszystkie pomniki powinny być zlikwidowane - zburzone ,to nie Rosja wielka potenga ....wygrała wojnę ,bo bez krajów zprzymierzonych nie wygrała by drugiej wojny światowej...a jeślim ktoś zna historię ..., to General Patton już w 44 roku chcial zrobić porządek z czerwona armią...,tylko go zabili ... :( i ciekawe kto?
-I bardzo dobrze gwałciciele ,erotomani i zboczeńcy, ile oni krwi mają na swoich rękach..., nie rozumieją tego - na szafot oszołomów.........
Teraz wszyscy zapłacimy za czyszczenie
Kamery są wszedzie, może uda się ustalić sprawcę
Dajmy pokój zmarłym...