czarni Ukraińcy (zapewne z brodami w turbanach) ukradli puszkę Red Bulla w Biedronce. W tym samym czasie ruscy żołdacy zamordowali kilkanaście dzieci a kilkaset uczynili sierotami. I co robią niektórzy "znafcy" ? Jarają się Ukraińcami ( nie bardzo sobie wyobrażam wprawdzie czarnego Ukraińca) wypisując głupoty,. Albo to kompletni analfabeci umysłowi albo faszystowskie ruskie trolle albo skutki gobbelsowskiej TVPiS. Tak czy owak żałosne.
Trzeba pomagać uchodźcom - przedostać się na zachód albo zatrzymać, by wspierali "polski ład" i walkę z pandemią. Ku chwale ojczyzny!
Prymitywne wpisy negatywne o uchodźcach świadczą że większość komentatorów stosuje prymitywną filozofię Kalego. Polak w Anglii - super, kolorowy w Polsce - źle. Czemu ludzie są tak prymitywni i źli ? Skąd w nich tyle nienawiści do jakiegoś Gambijczyka choć zapewne nawet nie mają pojęcia gdzie taki kraj leży ? TVPiS całkiem niszczy ludziom umysły. A podobno jesteśmy chrześcijanami - chyba już tylko z nazwy bo z zasad wiary już na pewno nie.
Aż tak jak piszą komentujący to nie. Chociaż wiadomo że wiele osób które nie dostały się przez granicę Białoruską, to złożyły wniosek o obywatelstwo ukraińskie i w dobie wojny muszą zostać wpuszczone.
to ci sami niby studenci co przez białoruską granice nie przeszli , a tu i owszem , bez testów , bez kagańców , pewnie i dokumentów bawcie się tak dalej niedługo przyjdzie czas na otrzeżwienie
Czy "studentom" z Gambii, Pakistanu, Indii czy krajów afrykańskich nie byłoby łatwiej dostać się do swoich bezpiecznych krajów z Kijowa przez Rumunię? Przecież droga przez Medykę, Krosno, Wrocław i zachód Europy do ich krajów jest o wiele dłuższa.
Do ask me: czytaj ze zrozumieniem. W artykule jest napisane jak byk: STUDENCI Z AFRYKI. Pewnie sam juz byles na granicy i widziales ich lewe dokumenty kupione na targu za 2€ ze tak naprawde tylko udaja. rasista i tyle.
ja kocham chodzic na targowice w Krosnie. Jak jestem w domu w odwiedziny to zawsze przyjde. W Afryce byłam. Stać mnie na zwiedzanie świata ☺️ Polecam wycieczkę poza rejon podkarpacia. Wykształceni ludzie podróżują. Niekwyształceni narzekają i snują smutne teorie. Polak w Anglii to jakby nie patrzeć imigrant zarobkowy. Czyż nie? A może osoba żyjąca na obczyźnie która przy okazji zarabia i wysyła kasę do Polski? nie pozdrawiam i nie odpisuję
Do "nat92" Zrozum że nie o kulturę tu chodzi a o przepisy. Gdyby takowych nie było-nie potrzebne by ci były granice (przejścia) i paszport. Tylko łaziła byś gdzie chciała jak to robisz od targowicy po dworzec i nikt by ci gitary nie zawracał. A ty jak chcesz uczyć się innej kultury (jeżeli cię w domu nie nuczyli) odlóż pieniążków i jedz do afryki, tam cię kultury nuczą a i damianek z klatki obok nie będzie ci powietrza zatruwał. PS. to nie są studenci tylko imigranci zarobkowi - a to już jest duża różnica!
Byłem , widziałem, z tego co wiem najbliżej mi jest do kultury wytworzonej przez chrześcijan, Widziałem brytyjczyków w Zjednoczonym Królestwie, widziałem tez europejczyków w Niemczech, na islam czy voodoo się nie otwieram, bo nie mam takiej potrzeby.
Natomiast koleżanka poniżej coś o dupie pisze, no tak też można się otwożyć.
Skąd w Was tyle nienawiści i obojętności? Jest potrzebujący, pomóżmy. Wiem, że jest zbyt duży fakenewsów itd...i jak w każdej sytuacji , ktoś inny próbuje to wykorzystać do zarabiania kasy, wzbogacenia się, siania paniki, jak w przypadku zarobków lekarzy i pielęgniarek oddziałów covidowych, bo to są nierealne kwoty dla przeciętnego człowieka. I tak samo tu .... ludzie potrzebują pomocy, a to, że przy okazji wchodzą przwz granice inne osoby niezwiązane z tą sytuację, aby wykorzystać okazje, to nie wina Ukraińców. Mam nadzieję, że każdy kto pisze językiem nienawiści zostanie poddany takiej sytuacji, a dużo nie brakuje, jak widać.