DYSKUSJE
Krośnianka zaopiekowała się gambijskimi studentami z Ukrainy
madrosctegoswiata
03.03.2022 21:24

Skąd w Was tyle nienawiści i obojętności? Jest potrzebujący, pomóżmy. Wiem, że jest zbyt duży fakenewsów itd...i jak w każdej sytuacji , ktoś inny próbuje to wykorzystać do zarabiania kasy, wzbogacenia się, siania paniki, jak w przypadku zarobków lekarzy i pielęgniarek oddziałów covidowych, bo to są nierealne kwoty dla przeciętnego człowieka. I tak samo tu .... ludzie potrzebują pomocy, a to, że przy okazji wchodzą przwz granice inne osoby niezwiązane z tą sytuację, aby wykorzystać okazje, to nie wina Ukraińców. Mam nadzieję, że każdy kto pisze językiem nienawiści zostanie poddany takiej sytuacji, a dużo nie brakuje, jak widać.

madrosctegoswiata
na forum od grudnia 2020
wed
03.03.2022 20:07

czarni Ukraińcy (zapewne z brodami w turbanach) ukradli puszkę Red Bulla w Biedronce. W tym samym czasie ruscy żołdacy zamordowali kilkanaście dzieci a kilkaset uczynili sierotami. I co robią niektórzy "znafcy" ? Jarają się Ukraińcami ( nie bardzo sobie wyobrażam wprawdzie czarnego Ukraińca) wypisując głupoty,. Albo to kompletni analfabeci umysłowi albo faszystowskie ruskie trolle albo skutki gobbelsowskiej TVPiS. Tak czy owak żałosne.

wed
na forum od listopada 2017
takitam
03.03.2022 10:27

Trzeba pomagać uchodźcom - przedostać się na zachód albo zatrzymać, by wspierali "polski ład" i walkę z pandemią. Ku chwale ojczyzny!

takitam
na forum od maja 2020
wed
02.03.2022 19:51

Prymitywne wpisy negatywne o uchodźcach świadczą że większość komentatorów stosuje prymitywną filozofię Kalego. Polak w Anglii - super, kolorowy w Polsce - źle. Czemu ludzie są tak prymitywni i źli ? Skąd w nich tyle nienawiści do jakiegoś Gambijczyka choć zapewne nawet nie mają pojęcia gdzie taki kraj leży ? TVPiS całkiem niszczy ludziom umysły. A podobno jesteśmy chrześcijanami - chyba już tylko z nazwy bo z zasad wiary już na pewno nie.

wed
kurnachata
02.03.2022 16:38

Aż tak jak piszą komentujący to nie. Chociaż wiadomo że wiele osób które nie dostały się przez granicę Białoruską, to złożyły wniosek o obywatelstwo ukraińskie i w dobie wojny muszą zostać wpuszczone.

kurnachata
adamszmyd
02.03.2022 16:00

to ci sami niby studenci co przez białoruską granice nie przeszli , a tu i owszem , bez testów , bez kagańców , pewnie i dokumentów bawcie się tak dalej niedługo przyjdzie czas na otrzeżwienie

adamszmyd
popieram
02.03.2022 15:53

Czy "studentom" z Gambii, Pakistanu, Indii czy krajów afrykańskich nie byłoby łatwiej dostać się do swoich bezpiecznych krajów z Kijowa przez Rumunię? Przecież droga przez Medykę, Krosno, Wrocław i zachód Europy do ich krajów jest o wiele dłuższa.

popieram
nat92
02.03.2022 15:33

Do ask me: czytaj ze zrozumieniem. W artykule jest napisane jak byk: STUDENCI Z AFRYKI. Pewnie sam juz byles na granicy i widziales ich lewe dokumenty kupione na targu za 2€ ze tak naprawde tylko udaja. rasista i tyle.

ja kocham chodzic na targowice w Krosnie. Jak jestem w domu w odwiedziny to zawsze przyjde. W Afryce byłam. Stać mnie na zwiedzanie świata ☺️ Polecam wycieczkę poza rejon podkarpacia. Wykształceni ludzie podróżują. Niekwyształceni narzekają i snują smutne teorie. Polak w Anglii to jakby nie patrzeć imigrant zarobkowy. Czyż nie? A może osoba żyjąca na obczyźnie która przy okazji zarabia i wysyła kasę do Polski? nie pozdrawiam i nie odpisuję

nat92
na forum od kwietnia 2021
askme
02.03.2022 15:17

Do "nat92" Zrozum że nie o kulturę tu chodzi a o przepisy. Gdyby takowych nie było-nie potrzebne by ci były granice (przejścia) i paszport. Tylko łaziła byś gdzie chciała jak to robisz od targowicy po dworzec i nikt by ci gitary nie zawracał. A ty jak chcesz uczyć się innej kultury (jeżeli cię w domu nie nuczyli) odlóż pieniążków i jedz do afryki, tam cię kultury nuczą a i damianek z klatki obok nie będzie ci powietrza zatruwał. PS. to nie są studenci tylko imigranci zarobkowi - a to już jest duża różnica!

askme
igarashi
02.03.2022 14:52

Byłem , widziałem, z tego co wiem najbliżej mi jest do kultury wytworzonej przez chrześcijan, Widziałem brytyjczyków w Zjednoczonym Królestwie, widziałem tez europejczyków w Niemczech, na islam czy voodoo się nie otwieram, bo nie mam takiej potrzeby.

Natomiast koleżanka poniżej coś o dupie pisze, no tak też można się otwożyć.

igarashi
na forum od grudnia 2020
/3
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA