Smutne, że cenzura z "Krosno24" usuwa komentarze, które są głosami w dyskusji i nikogo nie obrażają.
Jak czytam niektóre wypowiedzi, to mam wrażenie, że nie piszą to nasi rodacy.
My jako organizacja charytatywna włączamy się do pomocy. Mamy kontakt z organizacją ze Lwowa i opowiedzieli co tam się dzieje. W najbliższym czasie będzie bardzo duży napływ z Ukrainy. Bomby spadały już koło Lwowa.
Organizujemy w dniu 12.03 zbiórkę żywności w sklepach- oraz postawimy kosze. Mamy na to pozwolenie MSWiA . Jeżeli są organizacje które też chcą zbierać mogą skorzystać z naszego pozwolenia.
Będzie też zbiórka w świetlicy - od poniedziałku do środy w godzinach 13.00 do 16.00.
Prosimy o rzeczy nowe- taki jest wymóg na granicy, jakby to miało pojechać na Ukrainę.
Bardzo mile widziane są środki czystości oraz artykuły dziecięce.
Kontakt z nami:
trw_krosno@wp.pl , 667373897 lub w wymienione wyżej dni Krosno ul. Kisielewskiego 4 /Osiedlowy Dom Kultury/
Znam historię, wiem o Wołyniu, UPA, Banderze itp.
Proszę pomyśleć w czym winne są te małe dzieci, kobiety, młodzież i inni uciekinierzy ??? To było ponad 70 lat temu. Czy Oni mają za to płacić ???
Bądzmy choć trochę empatyczni, my możemy być następni, jak ktoś tego chorego człowieka nie powstrzyma. Pozdrawiam serdecznie. KD
Wiadomośc dla Kurnachata Mam nadzieję że skoro tak ochoczo Jesteś za przyjmowaniem przygranicznych uchodźców to co najmniej z 10 osób Przygarniesz do Siebie!Nie wypada z gęby robić cholewka.
Potrzebuje pomocy rodzina mojej koleżanki która idzie z Ukrainy do przejścia granicznego Medyka -Szeginie czy mógłby ktoś im pomóc . Bardzo prosze . Nr kontaktowy+46 73-657 24 05 , +46 72-867 33 08 lub napisz smsa oddzwonimy . My mieszkamy w Szwecji . Chodzi nam o nocleg dla 4 osób i odebranie ich z granicy .
W tym temacie tylko zgoda i jedność Polaków! Solidarność z Ukrainą ! Są w Polsce różne poglądy na wiele spraw i problemów. Tak działa demokracja, ale po bandyckim ataku dwóch post- sowieckich reżimów na niepodległe Państwo Ukraińskie, wszyscy przyzwoici ludzie muszą stanąć po stronie napadniętych i zabijanych. Po stronie ofiar a nie ich katów. Bezdyskusyjnie. Jest to nakaz moralny, ale również polska racja stanu. Mam nadzieję, że po tym barbarzyńskim ataku obłąkanych ludzi, po tej czarnej karcie w historii Europy, naród polski i ukraiński zbliżą się do siebie jeszcze bardziej.
ZASTANOWCIE SIĘ dlaczego wiedząc o gromadzeniu wojsk przy granicy z Ukrainą prezydent Ukrainy nic nie zrobił ??? Ruscy wjechali jak do siebie !!! Gdyby armia Ukrainy stała na granicy to Putin dwa razy by się zastanowił !!!
Teraz jak na Słowacji wprowadzą jakiś stan wyjątkowy i bye bye wybory.sie nie odbędą