Nieciekawie wygląda wjazd na Starówkę ul. Piłsudskiego. Po prawej i lewej dwie okropne kamienice psują całokształt w sposób okrutny. Czy miasto nie może tych zniszczonych fasad odnowić?
No tak, pięknie jak te "rozsypujące się kamienice po każdej ze stron". I ta wszechobecna pazerność ze strony najemców jak poczują, że restauracja (sklep) dobrze sobie radzi to cyk i czynsz za lokal w górę, a za chwile (do wynajęcia, tanio wynajmę). A na takim placu nie powinno być wolnej dziury za przysłowiową opłatą, bo z drugiej strony taki wynajmujący dba o lokal-kamienicę
do Krosnal :
W punkt.
Pięknie jest - jak opowiadał M Kondrat o Wajdzie w akademii sztuk przepięknych.
Też jestem zachwycony tym naszym pięknym miastem i po co nam tu jest potrzebna SPALARNIA ŚMIECI !!!
Tak jak na zmieszczonych zdjęciach, jest gustownie i pęknie. Te pustki w całym obrębie starówki stanowią niepowtarzalną atmosferę, cisza wszechobecna, chociaż czasem zagłuszana dzwonami Fary, które potrafią człowieka powalić. Jestem dumny z naszej starówki, chociaż jak ostatnio odwiedziłem rynek krakowski, po nastu latach od studiów, to tam się aż tak wiele nie zmieniło, też jest pięknie, a o godzinie 23 było tam mnóstwo ludzi, życie tam wre, rynek żyje. Żeby nie przedłużać, mam jedną "radę"dla naszych włodarzy, powinni jeszcze umieścić bramki z poborem biletów na wejście w ten niezwykły klimat, no i zdjęcia proszę robić nie z boku, a z przodu witryn, wtedy odbiorca zobaczy, że prawie wszystko do wynajęcia.
"Rynek jest sercem naszego miasta... Jest też miejscem, gdzie mieszkańcy starają się spędzać każdą wolną chwilę – mówiła Marta Rymar."
Sorry ale jakoś tego nie widać. Raczej jest to miejsce zdewastowane. Wycięta zieleń i wszędzie beton. Nie zachęca do spędzania tam wolnych chwil. Zresztą każdy to może zobaczyć na kamerkach ile mieszkańców spędza tam swoje wolne chwile.
Piękne jest to nasze Krosno. Mam pytanie, co to za koszmarek czarno-biały wybudowano przy ul. Czajkowskiego naprzeciw prokuratury?
Przy tych wszystkich zachwytach trzeba jednak powiedzieć, że rynek krośnieński opanowała tzw. betonoza. Według mnie powinno być tak więcej zieleni. W lecie rynek zamienia się w patelnię.
Chyba niektóre kamieniczki to majątek nie będę pisał kogo... Ale Krosno To piękne miasto. Porównajcie Jasło czy Sanok cofanie się do remontowania cmentarzow.