W 2018 roku obniżka pensji smaorządowców była działaniem "pod wyborców", żeby glosowali na PiS, teraz ten sam PiS podnosi pensje samorządowcom, bo zapewne "swoi" bardzo płakali, że za mało zarabiają. Z arytkułu wprost wynika, że pensja prezydenta nie może byc mniejsza niż (na dziś około 15 tys. /pensja+dodatek funkcyjny/). Zastanawiam się jednak nad "dodatkiem specjalnym" za co on jest i dlaczego taki duży (nie ma go w rozporządzeniu) i wysługą lat (to jaieś cudo nie mające racji bytu w dzisiejszym świece).
Prąd. gaz, woda, śmieci, podatki do góry, a prezydentowi i radnym podwyżki o podobne procentowo kwoty :/
Brawo!!! Bogate miasto z tego Krosna!
Dla radnych i prezydenta podwyżki pensji - dla mieszkańców podwyżki cen biletów i opłat za śmieci!
Ja też czekam na podwyżke podatków od Nowego Roku.
A ja dostałem też podwyżkę. Wg nowego ładu do emerytury otrzymalem dodatkowe 20,38zł
No ale jak te dziady z wiejskiej sobie podnoszą, czemu i nie tu.. życzę wszystkiego najlepszego wszystkim włodarzom...
Centrum miasta,ul.Kapucyńska nie oświetlona,wyłączone przed świętami,parking-płatny,ale ciemności egipskie,zaczepki huligańskie,można połamać nogi,ale czegoś kosztem funduje się podwyżki dla zarządu-brawo