Dziunek451 jeżeli wykonywałeś remonty (tylko jakie remonty). Masz na to papiery czy "szara strefa". Jeżeli jesteś taki mądry zapraszam Cię do mnie tak abyś ocenił swoim fachowym okiem i doświadczeniem dlaczego tak się dzieje w moim pionie. (Daje wskazówkę przy zmianie temperatury cofają się spaliny do mieszkań)...
Dziunek451 proszę jeszcze o udostępnienie projektu technicznego w celu weryfikacji przez niezależną jednostkę. Zapłacę z własnej kieszeni za opinię.
Dziunek451. Jeżeli wykonałeś takie remonty to na pewno pod tym się podpisałeś. Podaj mi namiar to będę wysylal ci filmiki jak szaleją czujniki w łazience.
Wykonuje remonty mieszkań i znam układ kominów prawie w każdym bloku w bloku45, 43 i 41 kominy spalinowe są indywidualne, natomiast kominy wentylacyjne w kuchni i łazience to system zbiorczy.
Orlandus. Komin - murowana, betonowa lub stalowa konstrukcja zawierająca pionowe przewody (przewód) do odprowadzania zanieczyszczonego powietrza lub spalin na zewnątrz budynku. ... Wylot spalin (komina) - miejsce wyprowadzenia spalin z przewodu spalinowego do atmosfery. Odnośnie kominów w blokach to zależy jaki był projekt, mogą być kominy w systemie zbiorczym lub kominy indywidualne. Podaj swój blok to ci powiem jaki masz ststem kominów.
Orlandus, z tego co wiem ksm nigdy nie modernizowała kominów wentylacyjnych tylko kominy spalinowe.
Dziunek451. hahahaha jak takich Mamy fachowców jak "ty" to chyba zacznę dawać na mszę albo na radio maryja.