DYSKUSJE
Lumpeksy, szmateksy, ciucholandy. Za co krośnianie lubią ubrania z drugiej ręki?
skynet
22.11.2021 17:07

"Krośnikom" śmierdzą ciuchy ze szmateksów. Nie śmierdzą im za to 20-letnie wypierdziane volkswageny przywleczone z niemieckich szrotów. Ot, taka ciekawostka...

skynet
na forum od listopada 2017
semyo
22.11.2021 14:53

Ciekawe czy nie- rządzacy i kler ubierają się w szmateksach? Bo jakoś ciężko jest w to uwierzyć:) dobrze że nie ma sklepów z używanymi wersalkami bo by niektórzy donosili dwa razy więcej:):):)

semyo
Konto zablokowane
ogorekjurek
22.11.2021 13:44

Firmowe Wranglery jeansy, kosztują w Kanadzie po przeliczeniu na złotówki 50 zetów. W naszych sklepach za takie same trzeba zapłacić ponad 200 zetów. To nie rząd tylko wolny rynek dyktuje ceny. Za komuny w sklepach PEWEX trzeba było za jeansy czy sztruksy zapłacić 22 dolary. A to była prawie cała miesięczna pensja prostego robotnika. "Ale wtedy był porządek"- jak to kiedyś zasłyszałem przepadkiem rozmowę dwóch starszych jegomości.

ogorekjurek
Konto zablokowane
ogorekjurek
21.11.2021 22:19

Codziennie jadę obok sklepów z tanią odzieżą i ciągle widzę sporo stojący tych samych osób. Wątpię że tak potrzebują ciuchów. Oni po prostu je później sprzedają na targu w Dukli, Rymanowie, Jedliczu i na necie. Każdy orze jak może.

ogorekjurek
Konto zablokowane
palmer_eldritch
20.11.2021 23:31

Za co krośnianie lubią ubrania z drugiej ręki? Za to samo dlaczego "kochaja" uzywane samochody. Nie wiem co za ignorant pisal ten tekst. Ludzi nie stac na nowe rzeczy to kupuja obsrane majtki po niemcach i inne uzywane gowno. Autor tego artykulu to niezly dzban i ignorant skoro stawia takie tezy.

palmer_eldritch
na forum od sierpnia 2019
mikser
20.11.2021 07:05

W myśl zasady "szmatex is my pewex" mieszkańcy podkrośnieńskich wsi i miasteczek (krośnianie pewnie też) tłumnie zbierają się od 7 rano pod szmateksami przy dworcu i innych przybytkach z odpadami tworząc ogonki jak za komuny (widać zwłaszcza jak przywiozą nowy ładunek szmat), tak wygląda dobrobyt po podkarpacku. To przykry widok zwłaszcza dla tych, którzy pamietają kolejki (po wszystko).....

mikser
krowa
19.11.2021 19:33

Newolnik czekał, kiedy pan pogardzi odzieniemi odda parobkowi. Gdzie godność Polaka?Brudy jaśnie panów z zachodu zdobią ciała Polaków. Polacy, gdzie Wasza godność?

krowa
jan_moszcz
19.11.2021 16:31

Ostatnio kupiłem koszule za kilka złotych warta chyba z 70 euro .Dobre gatunkowo to i jeszcze moje dzieci w tym będą chodzić.

jan_moszcz
na forum od lipca 2021
babazgminy
18.11.2021 20:11

no co majo ludzie zrobić..... ludzie nie majo pieniedzy kombinujo jak tylko sie da

to jest straszne a nie optymistyczne..... wogóle Krosno to straszna bieda i tyle bym powiedziola, ja mom 1300 zł emerytury za 20 lat pracy wiec rozumie tych ludzi

robi sie coraz straszniej coraz bardziej wsciekle biednie...... coroz bardziej drozej

wszedzie o na serumater ratujcie nas panie Kaczynski prosimy

babazgminy
na forum od czerwca 2020
carynska
18.11.2021 17:20
wyróżnione przez moderatora

Za parszywej komuny byly Pewexy, za III Najjasniejszej , Lumpexy. Progres, czy regres?

carynska
/2
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA