DYSKUSJE
Zlikwidowano studnie. Powodem brak wody i zmiana przepisów
tomaas2
27.03.2022 11:47

Tyko debil likwiduje studnie w czasie potencjalnej wojny!!!

tomaas2
na forum od listopada 2017
zygmunt1977
26.03.2022 08:34

Te likwidację powinno nazwać sie sabotażem , bo jak można likwidować w całym mieście ??!!! Powinno się ścigać tych którzy podjęli te decyzję !!

Kogo i co reprezentują podejmujący decyzję których konsekwencje mogą dotknąć tysięcy ludzi?

Woda, brak schronów, rezerw żywności?, Na ewentualnej wojnie do której tzw władze Polski nas pchają , będziemy się modlić ale to będzie za późno!!! Po to są rządy-wladze żeby zapewnić to wszystko w razie potrzeby tzn. Bezpieczenstwo, to jest podstawową rolą państwa. Tzn potrzeba ludzi przewidujących - myślących , którzy są tylko reprezentantami woli narodu, społeczności!!!!!!

Powinniśmy walić do urzędu miasta bo to on jest ostatecznie odpowiedzialny za likwidację.

zygmunt1977
na forum od marca 2022
maly79
25.03.2022 11:59
wyróżnione przez moderatora

Kolejny debilny pomysł na podstawie kolejnych debilnych pomyslów! Nawet w suche lata korzystałem ze studni osiedlowej i woda zawsze była! Najlepiej niech jeszcze zasypią Wisłok, Lubatówkę... widać że głupota putina dociera i tutaj... masakra.

maly79
na forum od kwietnia 2021
leon
24.03.2022 23:34

Zamykają studnie, gaszą latarnie, ciekawe co następne? Człowiek wraca z pracy po godz. 22 a tu ciemności egipskie na osiedlu, zabić się można.

leon
bacardi13
24.03.2022 16:47

Ja wiem, ja wiem!

Rada miejska uchwali,że potrzeba stuni w Królewskim Mieście Krośnie.

Powstanie komisja do przywrócenia stuni.

Niestety nikt z RAJCÓW nie wie jak to zrobić, więc jadą tam gdzie wiedzą.

Wybieram Kenię bo Oni wiedzą.

Żeby nie nadwyrężać budżetu KMK zjadają to co upolują.(Kenia)

Nawet zrobią zdjądka.

Po powrocie do KMK wynajmią geodete,architekta, archeologa i panią Krysię..............

Ogłoszą przetarg na wykonanie.

Startują dwie firmy.(przetarg).

1) "Ta co zawsze "s.z.oo

2)"Damy jak damy"Ltd.

Koszt jednej studni 500.000

STUDNIE są!!!!!!!!!!!

Jest prezydent, RAJCA,ksiądz i straż pożarna.

Wszyscy są szczęśliwi i zachwyceni (za jakiś czas będą wybory)

Jest tylko mały myk.

Studnie są płatne!!!!!

500 zeta za szklankę.

Bo to woda z KMK.

Pozdrawiam Bacardi13

bacardi13
na forum od marca 2022
kurnachata
24.03.2022 14:15

To zdecydowanie urzędnik z zagranicy albo gdzieś z Rosji to wydał, przecież nikt inny by nie zamykał wody mieszkańcom na wypadek awarii wodociągu.

kurnachata
marcinms
24.03.2022 14:11

Taki tekst dzisiaj na onet się pojawił:

"Dwanaście miast i kilka mniejszych miejscowości Ukrainy zostało całkowicie lub częściowo pozbawionych dostępu do wody pitnej – poinformowała rzeczniczka praw człowieka Ludmyła Denisowa. Miasta pozbawione wody to Mariupol, Mikołajów i Wasylówka na południu, Charków, Ochtyrka, Izium i Trościaniec na północnym wschodzie, Makarów i Czernihów na północy, a także Połohy, Orichiw i Hulajpole na południowym wschodzie. Denisowa podkreśliła, że poszkodowanych z powodu braku wody jest milion Ukraińców, w tym tylko w obwodzie donieckim 200 tys."

marcinms
marcinms
24.03.2022 14:08

W artykule jest napisane "Zlikwidowano". Pytam, kto zlikwidował, kto wydał decyzje? Myślę, że to ważna informacja i mieszkańcy chcą i mają prawo wiedzieć. Prosimy o aktualizację artykułu z tą informacją. Może niech jeszcze zwiną asfalt w całym mieście, bo są dziury w wielu miejscach. To jest chyba najgłupsza decyzja dotycząca miasta w ostatnich latach. Naprawdę trudno będzie przebić, chociaż zdolnych mamy ludzi, to kto wie.

marcinms
marcinms
24.03.2022 14:03

Czy to jest krótkowzroczność czy już głupota? - obstawiam to drugie. Jeszcze zrobili to w czasie wojny u sąsiada, gdzie każdy normalny człowiek myśli o dywersyfikacji różnych zasobów. To wygląda na głupi żart, jakby nie to że to faktycznie się stało i jeszcze za to zapłacili. Czyli co badania geologiczne, spawacz, pompy gdzie poszły- na złom czy do jakiegoś ogródka? No ale po co studnie skoro jest woda w kranie. Po co świeczki skoro lampa na suficie świeci. Po co warzywa w ogródku, jak są w markecie. Naprawdę myślenie boli niektóre osoby. To się nadaje do prokuratury - celowe działanie na szkode publiczną, z możliwymi skutakmi utraty życia lub zdrowia.

marcinms
ogorekjurek
24.03.2022 11:33

Rozmawiałem ze starszym panem, pamiętającym okupację. Jegomość pamięta, że Niemcy uszkodzili ujęcie w Szczepańcowj i miasto nie miało wody. Wtedy okazały się bardzo przydatne okoliczne studnie. Historia lubi się powtarzać. Oby nie.

ogorekjurek
Konto zablokowane
/3
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA