Nie ma czegoś takiego jak niezależne media. Jeżeli ktoś myśli, że jest inaczej, jest po prostu głupi. TVN jest wspierane przez środowiska lewicowe na czele z pewnym Żydem, który jest właścicielem Discovery. TVP wspierane jest przez PiS, konserwatystów i część środowisk narodowych. Każda z tych stacji jest od kogoś zależna. Należy wprowadzić w Polsce taki zapis jak w USA tzn., że w rękach innych niż amerykańskie nie może być więcej niż 25% mediów. Skoro USA jest wzorem demokracji, to polski ustawodawca powinien skopiować tenże zapis i przystosować go do polskich warunków. Robili co chcieli do tej pory na polskim rynku medialnym. Teraz mocno im się to ukróci, dlatego też skowyczą i ujadają jak psy.
Wolne? Tzn. te niszowe stacyjki tv z netu? I to raczej też wolne może tylko bywają... Śmieszne - szczególnie, że widać jak pewne kwestie są przedstawiane identycznie przez te wolne, ćwierć-wolne, pół-wolne, powolne? Rządzi ten, kto na medium dane płaci. W PRL, jak wiadomo, zdarzył się czasem inteligentny cenzor, teraz już się nie zdarza, poza tym tylu ich, ile źródeł finansowania. Kto ma w łapkach wielkie firmy "państwowe", ten później opłaca reklamy w "swoich" mediach i te roooooosną finansowo... I tak - od wyborów do wyborów, od akcji finansowej do akcji finansowej. Prawdziwi dziennikarze już dawno pożegnali się z głównym, niespecjalnie ekologicznym ;-) (że to tak nazwę eufemistycznie) - nurtem. Na resztę - szkoda czasu.
No i co z tego że pójdziecie pod biuro pis i tak tam nikogo nie bedzie.. pogwizdzecie a i tak w niedzielę jak dobrodziej z ambony zapowie że to było nie po chrześcijańsku pokajacie się, później się wyspowiadacie a na koniec wrzucicie na tace. Ludzie musicie zrozumieć nasz region to 70 procent poparcia dla tych dżentelmenów. Wg nich bierzecie profity od rządu więc nie podnosicie ręki. Bony turystyczne 500 plusy 13 emerytury,14, 15-te, do czegoś Was zobowiązuje.. i teraz na koniec myślę że za dwa lata tych Panów nie będzie w rządzie i trzeba będzie ich rozliczyć porządnie po chrześcijańsku tak jak było dawniej na taki z gnojem i wywózka po za granicę miasta. Dziękuję bardzo
Czwarta władza - określenie to funkcjonuje od dekad. Obecnie zarówno media tradycyjne, jak i internet czy socialmedia nie tylko relacjonują i komentują rzeczywistość ale także ją kreują. Co rusz pojawia się temat farm trolli z Rosji, Chin czy innych krajów. Absolutnie abstrahując od obecnej wojny politycznej wolałbym żeby obcy kapitał nie miał wpływu na kształt relacjonowanych wiadomości i debaty w mediach. Banały że media są apolityczne a kapitał nie ma narodowości można włożyć między bajki.
Zaniepokojeni obywatele?
Proszę Państwa, ja jestem wkur***na!
Nie wiedziałem, że Ełk znajduje się na tej samej szerokości geograficznej co Grudziądz. Dziękuję
PiS jest przecież dobry i miłościwy - nie biją jeszcze na ulicy... wszystkich... na razie tylko kobiety...
No i dobre. Protestować. Wyrażać swoje poglądy i się nie bać.
Pójdę z ciekawości policzyć ilu jest w Krośnie obrońców izraelsko-amerykańskich mediów.