Endrju89 zamiast straszyc, przypomnij jakie byøo zadluzenie Polski w XVIII w i co bylo powodem rozbioru Polski. Jak wygladal proces zadluzania Polski w latach 2008-2015 i 2016-2021. Opieraj sie na wartosci a nie % wstosunku do PKB. Wierzyciel niie bedzie zadaL % zadluzenia tylko jego wartosci a ,to potrzebne i obecnemu rzadowi. Lidi Gadek nalezyy odswierzyc umysl i wiedze. A moze zapytac ile jest 9x7 i nie pozwolic zagladnac do liczydla? Wyglada na to, ze slowo POLSKA ja boli. Czzy aby Ona i jej ugrupowanie nie domaga sie powtotrki z histori?
My Krośnioki dziękujemy ci Jarosławie Kaczyński za wspaniałą służbę zdrowia i kryształową opiekę:) Podczas następnych wyborów znowu tradycyjnie będziemy głosować na ciebie i twoją partię....o ile będzie 13, 14 i może 15-tka z naszych własnych pieniędzy:):):) a potem żnowu będziemy czekać latami na badania:):):)
Ja czekam na USG Doppler żył już od 16.07.2020r. Za każdym razem jak dzwoniłem na rejestrację, słyszałem tylko że rejestracja jest wstrzymana bo nie ma Pani doktor, albo się rozchorowała, lub jest na urlopie informacja z lipca tego roku, może od września będzie wznowiona rejestracja. Ja się pytam po co wogole płaci się te składki zdrowotne. Te pieniądze co są teraz z wypłaty potrącane powinny być płacone na prywatne polisy ubezpieczenia zdrowotnego i jak idę do lekarza to podaje nr polisy i z tego powinni otrzymać pieniądze to by się sytuacja diametralnie zmieniła, zaczęli by się starać. Proszę pamiętać przy wyborach jak opcja polityczna aktualnie rządzi tym krajem, jak również kto rządził przed nimi i zacząć wkoncu mądrze wybierać. Bo w tym kraju nic się nie zmieni jak to tak dalej będzie szło. Życzę zdrowia, i używania własnego rozumu a nie to co w głównych kanałach telewizyjnych powiedzą.
"Płacę ubezpieczenie" - i ?
To jest Polska, tysiące złotych składek poszły w ZUS a kolejki nadal, sprzęt marny, itd przyzwyczajcie się, będzie jeszcze gorzej...
W Rzeszowie zamknięto neurologię bo stwierdzili, że oddział świeci pustkami a koszty utrzymania za duże więc będzie psychiatria, bo wszędzie jej brak a NFZ będzie na nią teraz dawał grubo $$
Takie rzeczy będą coraz częściej się działy, coś co jest nierentowne będzie zamykane... NFZ przestanie płacić za byleco bylekomu tylko da pieniądze tam gdzie jest jakość i konkret a nie szajs
korzen0409 - nie podniecaj się, na zbity łeb to trzeba wyrzucić niektórych lekarzy, którzy robią co chcą i tylko $ w głowie a nie praca
pawelkojot - dokładnie tak, 40 jak nie 60... A nawet po 100 zł wołają nie wiadomo za co... Czyli szpitale mówiąc wprost na każdym pacjencie tracą kilkadziesiąt złotych...
To skąd mają mieć na remonty czy taki sprzęt jak USG, skoro lekarze chcą non stop więcej a zarabiają już nierzadko po 30 - 40 tysięcy na miesiąc i płaczą, że nie mają za co żyć, bo ma taki doktorek np 5 kredytów i rata łączna 15000 na miesiąc bo spłaca 4 mieszkania 4 wnukom jednocześnie?
Nie wiem kto jest dyrektorem bo już wypadłem z rytmu na pewno ktoś z pisu ale powinien za takie coś wylecieć na zbity ryj
W naszym kraju jeszcze długo będzie kuleć system zgłoszenia zapotrzebowania i uzupełnienia kadrowego. Ja to jakbym był na tak wysokim stanowisku, to już bym zorganizował kurs na przeszkolenie bezrobotnych aby wykonali takie zdjęcia sonografem.
"W większości przypadków, gdy badanie nie jest pilne, pacjentom pozostaje czekać na uruchomienie rejestracji lub mogą wykonać badanie prywatnie, na swój koszt."- i sprawa wyjaśniona-nic dodać....
"Niech jadą" - krzyknęła z ław sejmowych Józefa Hrynkiewicz z PiS gdy posłanka PO Lidia Gądek powiedziała z mównicy sejmowej, że młodzi lekarze w każdej chwili mogą wyjechać za granicę, aby tam zarabiać.
Jeśli jest potrzeba zrobienia USG, to się nie czeka, tylko załatwia się najszybciej, jak to jest możliwe. Tak sami to zrobiliśmy i to był słuszny kierunek. Nawet, jeśli trzeba spory kawałek dojechać, to koniecznie trzeba załatwiać wizytę maksymalnie szybko. W Multimedzie udało się to w ciągu kilku dni. Na miejscu pomoc, podpowiedzi, ocena i zalecenia. Nam udało się to zrobić przy okazji. Nie zwlekajcie z takimi rzecami - im szybciej uda się ustalić źródło problemów, tym lepiej.