mieszkańcy Krosna i podkarpacia DZIĘKUJĄ rządowi PIS za podjęcie WYZWANIA i TRUDU co wiąże się z realną budową S19 - VIA CARPATIA !
Platforma (nie)obywatelska miała mieszkańców podkarpacia daleko w nosie i tą drogę, tylko ferencowi w RZ część obwodnicy sfinansowała
chytra baba z cisnej w końcu skończy nas pompromitować w europie
towarzyszu abajujek
chociażby katopisiacka hołota "rzońdziła" i 50 lat skończyłoby się na obietnicach i zwalaniu wszelkich niepowodzeń na Tuska:):):)
Po kolejnych wyborach zmienią się rządzący, więc droga S-19 powstanie w 2039r.
A prace rozpoczną się kiedy, za miesiąc, rok, dwa? A może będzie jak dotąd, wiele gadania o nic. Póki co rzeczywistość skrzeczy. Poza tym nam potrzebna jest droga ekspresowa, ale nie w tę stronę tylko w przeciwną!
A jak będzie wyglądać dozjazdówka z Krosna do węzła Iskrzynia?
Kiedyś pisaliście, że od Vivo, potem Sikorskiego i następnie po starym pasie (lotnisko Iwonicz) do drogi 19. Ale przy takim rozwiązaniu musimy jeszcze przejechać przez Pustyny - to rozwiązanie jest bez sensu. Powinno być tak, aby na końcu Sikorskiego skierować drogę w stronę Krościenka, omijając po prawej stronie Pustyny i wtedy dołaczyć się do drogi 19 w Krościenku, gdzie będzie zbudowany nowy dojazd do S19.
Autor używa nazw węzeł Iskrzynia i Miejsce Piastowe, w innych materiałach pojawiają się nazwy Krosno północ i Krosno południe. Prośba do redakcji o weryfikację jak będą nazywać się te węzły.
Lubię słuchać jak nie którzy marzą i bajdurzą..Poniewaz jestem związany z gminą M.Piastowe,a konkretnie z Targowiskami przez która to miejscowość ma przebiegać ta trasa - to powiem wam ze nie macie zielonego pojęcia o tej inwestycji..Otóż historycznie patrząc to ta droga miała powstac juz w latach 70-siątych..Gierkowi brakło pieniędzy.Wiem poniewaz ta trasa miała i ma nadal przebiegac prze grunt mojej rodziny..Jak dotąd nikt nie raczył powiadomic ich o tej decyzji..To po pierwsze.Po drugie z tego co wiadomo to piewotnie S 19 - tka miła być ukończona już w 2017 roku..Jak widać dalej sa nadzieje na 2027 rok..No chyba ze ktoś inny bedzie rządził..Co do kasy ?...Hmm.Oby nie było jak z przekopem Mirzeji Wiślanej..Watro więc zastanowic się i przemyśleć..
Ja się bardzo cieszę i "trzymam kciuki", ponieważ myślałem, że się już nie doczekam budowy/oddania do ruchu (2012 rok, 2020 rok, akcja w PE). I nie jestem wcale "pisiorem", ale potrafię docenić to, co jest dobre (ponieważ służy nadrzędnemu dobru ogółu), nie zapominając tego, co jest złe.
@gauss, to ona je "z cisnej"?
"Zapracowała na to solidnie [27 CYTATÓW]"
oko.press/szydlo-dostala-po-pazurkach-w-parlamenci(...)/
www.youtube.com/watch?v=q73PmB7QNvc
www.rp.pl/Polityka/190719593-Symbol-niemocy-PiS-w-(...)