Nie bardzo rozumiem ten protest. W TVP Info mówili, że jesteśmy potęgą, radzimy sobie z pandemią najlepiej w Europie jeśli nie na świecie, pieniądze płyną strumieniami do przedsiębiorców w ramach którejś tam tarczy , tak że wysypują im się z kieszeni, Szczepienia idą znakomicie, kobiety są szczęśliwe bo Państwo zaopiekowało się ich zygotą i mogą się zająć praniem, sprzątaniem i gotowaniem. Zamiast protestować powinni się zrzucić na ojca dyrektora z Torunia i patrzeć z radościa w jego obraz
Wystąpienie Wirona trzeba wziąźć jako wydarzenie losowe od nikogo niezależne, tak się stało i wybuchło, ktoś zyskał np. Medycy, producenci płynu i masek, ktoś stracił w tym lokalowcy restauracji i barów. W sumie wielu mieszkańców Krosna jest na krawędzi, ja też byłem bez pracy od 2010 do 2020 roku.
Bardzo dobrze !!! Popieram !!! Tymbardziej, że większość jest bardzo dobrze przygotowana i była od początku pandemii, oddalone stoliki, czasem odseparowane ścianką itd... praktycznie zero kontaktu. Bo włosi pozwolili itd...itd...tylko tam się rzucili jak chołota do żloba...Wystarczyło nie zakazywać, a ograniczyć, np. 1 lub 2 osoby przy stoliku, aby każdy kto chce zjeść mógł to zrobić i wyjść, co na codzień robi(ło) wiele osob, przedstawicieli handlowych, ludzi wracających z pracy, podróżujących po kraju itp...i każdy by przeżył i doczekał spokojnie normalnego otwarcia...ale nie lepiej zamknać...szkoda że, nikt nie zwraca uwagi na to, że ograniczenia w galeriach są w każdym sklepie...a przed nimi sznur ludzi:), lub to, że przymierzamy odwieszone przed chwilą ciuchy mierzone przez inną osobe, wiec gdzie tkwi problem restauracji? Ale najlepiej napisać...że się zachłysną, że nowa mutacja i inne obraźliwe rzeczy, tylko szkoda, że nikt jeszcze nie robi statystyk samobójstw, wizyt u psychiatry, itd...jak rozoadają się rodziny, biznesy życia, jedyne źródło utrzymania wieloosobowej rodziny, także Ci umierać mogą z głodu???? Wystarczy ruszyć glową i robić wszystko z głową, a nie zakazywać i patrzeć jak umiera gospodarka i życie z ludzi ZDROWYCH, skazanych ograniczeniami.
Podkarpackich przedsiębiorców mi nie żal,głosowaliście wraz ze swoimi pracownikami na złodziei , więc ich chwalcie a nie sypiecie piasek w tryby rozpieprzonej machiny o nazwie hmmmm - polska. Następnym razem będziecie myśleć.
Skoro tak bardzo rządzącym zależy na zdrowiu Polaków to proszę bardzo, niech posłowie zrezygnują ze swoich wynagrodzeń na czas pandemii i te pieniądze niech trafia do przedsiębiorców. Niech teraz politycy się martwią z czego zapłacić rachunki i kupić żywność, niech się przekonają z jakimi problemami ludzie borykają się na codzień, a co powiedzieć o wszystkich tych ludziach, którzy pracują w usługach, gastronomii?
Mówcie że macie urodziny lokalu, w Toruniu to działa !Pamiętajcie 29 Urodziny !nie wiem czy inne działają...
Trzymam kciuki za restauratorów, oby śię tylko nie poparzyli bo nadciąga nowa groźna mutacja wirusa - B117.
No i dobrze. Piwko w lokalu smakuje lepiej