DYSKUSJE
Czy krośnianie to weganie? W mieście powstał nowy lokal
kurnachata
14.02.2021 16:33

rogolik nie fantazjuj bo jak coś zechce to i wyrośnie

kurnachata
na forum od listopada 2017
rogolkrosno
14.02.2021 15:12

Co mieso znowu na kartki.

Nasi przodkowie byli mysliwymi bo nie bylo nawozow i nic nie chcialo rosnac.

rogolkrosno
na forum od stycznia 2021
SAjM
14.02.2021 15:11
wyróżnione przez moderatora

Ogólnie bardzo lubię różnorodność, nowe pomysły, eksperymenty w kuchni. Aczkolwiek mój żołądek to straszny ortodoks i tradycjonalista, na codzień takie dania jak te zdjęć serwuje żona jak chce mnie "zgnębić" kilokalorycznie :)))

SAjM
Endrju89
14.02.2021 15:10

Powodzenia w tych trudnych dla gastronomii czasach.

Endrju89
kurnachata
14.02.2021 14:38

Chyba nie, problemem może być brak dobrego smaku u mięsa w mięsie.

kurnachata
ortodoks
14.02.2021 13:24

Gratulacje odwagi za otwarcie takiego biznesu. Będę korzystał, i zachęcał znajomych do korzystania.

Po 29 latach swojego stażu na diecie wegetariańskiej, wreszcie doczekałem się takiego miejsca w Krośnie. Wreszcie jest alternatywa aby mieć wybór i wspierać etyczne biznesy. A jeśli miałbym coś podpowiedzieć to inwestujcie w rozwiązania, w których w jak najmniejszym stopniu będziecie korzystać z plastikowych sztućców czy opakowań. Powodzenia.

Przy okazji polecam czytelnikom i czytelniczkom sięgnąć do zasobów mojego Miesięcznika Dzikie Życie, tam piszemy o weganizmie czy historii jarstwa. W PL są długie tradycje żywienia jarskiego (nazywanego kiedyś jarstwem) dzikiezycie.pl/kategorie/inne-tematy/wegetarianizm Poczytajcie.

ortodoks
loginka1
14.02.2021 12:38

Jako wegetarianka z ponad 25-letnim stażem, w porywach również weganka ;-) jestem pod wrażeniem. Jeszcze niedawno wegańskie lokale Krowyrzywe wszelakie, w Wawie, czy w Krakowie, potem w miastach wielkości Rzeszowa, a teraz też w małych miastach jak Krosno! Przynajmniej to zmienia się na lepsze z czasem :-) Mam nadzieję, że szybko można będzie skosztować tych cudowności przede wszystkim w restauracji, bo to jednak nie to samo, gdy samemu od lat prowadzi się w domu podobną kuchnię, choć bez takich delikatesów wyszukanych, oczywiście. Powodzenia!

loginka1
jb
14.02.2021 12:37

No dobrze, mięsa nie chcą, ale żeby jajek nie!?

jb
zuzannaka
14.02.2021 12:13

Cudownie, że można zjeść vege-vega w Krośnie. Kilka rady zamawialam m.in danie dnia i za każdym razem pyszne!

zuzannaka
na forum od lutego 2021
/2
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA
Reklamę wyświetlono 18700 razy