a skąd ja mam wiedzieć co się ze mną stanie po śmierci? Są jakieś przekazy? Czy tylko bajdurzenie nawiedzonych?
a o czym mam się przekonać w chwili śmierci?:) "WIARA nie potrzebuje empirycznych dowodów" jakie to proste i prostackie wytłumaczenie czegoś co nie istnieje. Nie masz ŻADNYCH argumentów jedynie wyświechtane slogany zamroczonego religią parafianina.
Napisz co wg. Ciebie stanie się z Tobą po śmierci? Pytam uprzejmie i proszę bez wyzwisk...
Ja nie boję się śmierci, a ty? Jestem przekonany, że moja głęboka wiara pozwoli mi spotkać się tam po drugiej stronie z tymi, których kocham.
jarosław kulawy przekonasz się w momencie śmierci. WIARA nie potrzebuje empirycznych dowodów. Dlatego istnienie duszy i życia po śmierci nazywamy wiarą...
To nie szkodzi, że nie wierzycie w Boga, Bóg wierzy w WAS. On poczeka.... Wszystkiego Dobrego na Święta Bożego Narodzenia
Najzabawniejsze jest zawsze widzenie ateistów jako niemoralnych, kiedy w rzeczywistości niemoralni sa wierzacy. Mają dekalogi, przykazania i przestrzegają ich tylko dlatego, że sadzą że ktoś patrzy i osądza, niewierzący dobrze rozumieją że dekalog nie wziął się z jakiejś góry od boga, tylko wyewoluował razem z ewolucją społeczeństwa - to proste zasady które formowały się razem z nami, żeby życie w grupie było znośne i nikogo nie krzywdziło, dlatego wszystkie ludy na swiecie maja mniej lub bardziej podobne zasady współżycia. Zauważcie, że dekalog nie ma żadnego znaczenia kiedy zylibyśmy sami na bezludnej wyspie.
Pedofilia, konszachty z wladzą, pijanstwo, zuchwalość w ponizaniu mniejszosci i kobiet, podłośc w stosunku do uchodźcow i imigrantów, pazerność, sprzyjanie faszystom… Rydzyki, Paetze, Jankowscy, proboszcze z Tylawy, Janiaki, Jędraszewscy, Dziwisze… Głodzie z danielami, Sodoma w Watykanie… piękny obraz kościół zbudował sam sobie. Jeszcze się dziwicie, że normalni ludzie brzydzą się was i obchodzą wielkim kołem??? Kto się da „ewangelizować” księżom ktorzy gorszą wiernych i zachowują się tak jakby mieli za nic dekalog.
sdz ma biblię z autografem boga, on wie co mówi:)