Do BajoB86 trzymam Cię za komentarz. Co do WKU to byłem tam ładnych lat temu gdzie służba wojskowa była obowiązkowa.
Orlandus juz od dłuższego czasu jesteśmy zaciągnięci do walki covidem. Pobieranie wymazow, sprawdzanie kwarantann itp. Co do rozkazu to każdy ma swój rozum i swoje sumienie. Kryteria przyjecia do WOT możesz sobie sprawdzić w internetach a najlepiej osobiście w WKU :)
BajoB86 oby Was tylko zaciągnęli do walki z Covidem. Zadaj sobie pytanie czy jeżeli dostałbyś rozkaz rozpędzania tłumu zrobiłbyś to, użył byś siły do spacyfikowania manifestujacych? Mam jeszcze jedno pytanie jaki są kryteria przyjęcia do WOT?
Wy za to macie umiejętności w pieprzeniu głupot o których nie macie pojęcia. A większość nie potrafi udzielić pierwszej pomocy. Odsetek żołnieży WOT z wyższym wykształceniem jest wiekszy niż u zawodowców. Nie mówiąc ile maja kursów z cywila czesto są strazakami medykami czynnie uprawiajacymi jakis sport od wspinaczek siłowni po sporty walki. I każdy da rade przebiec 3km co w wojsku zawodowym nie jest rutyną
WOT jest nam do potrolowania ulic tak samo potrzebny jak Straż Miejska i bojówki Narodowców. Partia po prostu zabezpiecza się na wypadek rozruchów... tyle, że w Krośnie nigdy nie było i nie będzie takich sytuacji. Pamiętam, za stanu wojennego przyjeżdżały pociągi dalekobieżne i jedno hasło zapamiętałem do dziś - zresztą słuszne: "Rzeszowiacy i Krośniacy to są ch... e nie Polacy".
w Goodrich-u zwolnienia, więc zwalniają doświadczonych pracowników z wieloletnim stażem bo nie można zwolnić "maciarewiczowych żołnierzyków" z paromiesięczną służbą w WOT.
Wot to nie jest wojsko, to ideologia macierewicza.