Powtórka jak nic. To jest mobilizacja... ale nie przeciwko COVID-15
A nie lepiej by zostali w domu zamiast pchac sie miedzy potencjalnie chorych?
Powtórka z rozrywki... ale to już było... albo mam deja vu... bo patrole milicji i ORMO jakoś mi się tak kojarzyą ze "Ślepym wodzem"... generałem którego zdegradowano do szeregowca i teraz się nasze dzieci uczy, że to jakiś taki ślepy szeregowy Jaruzelski Wojtek wywołał stan wojenny. Fajnie. Tak może być tylko w Polsce.
Dariuszek .... Nie jestem z opozycji jedynie logicznie myślącym obywatelem i odbieram tą formację jako MO (za 104,03z/dzień bądź 365 zł za gotowość) z czasów PRL. Zbyt mało poważna i wiarygodna jest obecna władza żebym to odbierał inaczej ... a ostatnie oredzie Kaczyńskiego wypisz wymaluj Jaruzelski. Niemniej jednak nie wszystko co PIS wyczynia jest złe i tutaj pokłon w ich stronę. Jednakże nocne ustawy, mówienie że cyt."Nie damy sobie wmówić, że białe jest białe, a czarne - czarne..." narzucanie swojego punktu widzenia, dzielenie społeczeństwa, TVPiS to gruba przesada i jakby nie patrzeć... to krok od Ogólnokrajowych protestów podobnych z lat 80-tych. Przeciez ludzie nie wychodza na ulicę "od tak... z nudów" widzą że wydziera sie im kawałek po kawałku praw obywatelskich o które walczyli nasi rodzice, dziadkowie.
To już tak trudno policzyć 90 ochotników?
Btw Życzę im by nie mieli nic do roboty.
A wszystkim zdrówka .
@dariuszek
Smutny epilog to czeka kobiety, niektóre...
A co do błędu, to pewnie się nie przyznają bo to pieniądze wyrzucone w błoto. Za te pieniąddze powinno się inwestować i dozbrajać armię zawodową, jednostki specjalne a nie niedoszłych harcerzyków w mundurkach, którzy się rozpierzchną po krzakach po pierwszym wystrzale.
Politycy tzw. opozycji byli przeciwko teretorialsom twierdząc że to wojsko Maciarewicza ciekawe kiedy przyznają się do błędu. Jeszcze parę dni i krośnieńskie marsze przeciw życiu przyniosą smutny epilog .
Szacunek dla ludzi w mundurach za oferowaną pomoc.
Ale "terytorialsi" to nie żołnierze, to imitacja wojska. Czego oni się oni mogą nauczyć przez tzw. weekendy??? Czyścić broń??? Zawodowi woskowi (niejawnie, bo starch wiadomy) śmieja się z tej wydmyszki jako formacji militarnej...