DYSKUSJE
Protest w obronie praw kobiet. Spacer po mieście i pod biuro PiS
m_ss77
27.10.2020 19:29

Gdyby kościół był naprawdę chrześcijański, to pogoniłby swoich "obrońców" i z pokorą przyjąłby te protesty. Kościół milczy i chowa się za plecami faszystów. Kosciół broni "życia poczętego', ale inne swoje wartości ma za nic.

m_ss77
na forum od października 2018
jerzdna
27.10.2020 17:50

Młodzi, wulgarni, zmanipulowani ludzie. Zwrócę tylko uwagę na fragment "przemówienia" z 17 minuty, o ile "przemówieniem" można nazwać ten potok wulgaryzmów. Ta młoda dziewczyna twierdzi że rządz wkur*** osoby niepełnosprawne.

Proszę nie wycierać sobie buzi osobami niepełnosprawnymi, nie macie pojęcia jakie mają poglądy w sprawie tego rządu, kompromisu aborcyjnego (który został uznany za niekonstytucyjny już 28 mja 1997 r. - komentujący marsz jest niedouczony) czy kleru. Zresztą nie widzę na tym proteście niepełnosprawnych.

Sam jestem osobą niepełnosprawną fizycznie w stopniu znacznym i nikt wywodzący się ze środowisk lewicowo-liberalnych nigdy w żaden sposób mi nie pomógł. Jedyną pomocną dłoń wyciągnęła do mnie organizacja, która została tutaj obrażona, zwyzywana od pedofilów (jak zawsze). Ci szlachetni młodzi ludzie też nie są zbyt skorzy do pomocy, za to chętni do wulgarnych okrzyków, a przecież jest w Krośnie pielęgniarslki kierunek studiów, gdzie jakiś wolontariat?

Droga młodzieży, to nie rząd, TK (powtarzam, kompromis aborcyjny został uznany za niekonstytucyjny już 28 mja 1997 r.), tylko wy wzbudzacie mój i innych spokojnych, pracujących ludzi, słuszny gniew. W czasie gdy wy destabilizujecie sytuację w kraju, my ciężko pracujemy. Nawet nie wiedziałem o tych protestach, byłem zbyt zmęczony po pracy, ciężkiej rehabilitacji, pełen zmartwień w tych trudnych czasach. Bo ja staram się pracować mimo swojej trudnej sytuacji. Czy mój pracodawca wywodzi się z środowisk lewicowo-liberalnych? Bynajmniej. Nawet nie jest z Krosna, tutaj najwyraźniej nie ma dla mnie miejsca, ani pomocy.

Żeby nie być gołosłownym, tak jak pustosłowie i wulgaryzmy które są dominującą treścią tego marszu, podaję źródła. Ja staram się posługiwać rozumem, nie emocjami.Tzw. kompromis aborcyjny został uznany za niezgodny z konstytucją już w 1997 roku, dlatego najnowsze orzeczenie TK nie mogło być inne: https://sip.lex.pl/orzeczenia-i-pisma-urzedowe/orz(...) Czy TK 23 lata temu też był pisowski? Jak w tym świetle brzmią okrzyki "konstytucja jest kobietą", "ćwoki z prawicy wara od macicy" (97' rok to rządy lewicy)? Brzmią głupio.

Jakie poglądy może mieć niepełnosprawny na temat aborcji: https://www.youtube.com/watch?v=hyollR71zFg Dlatego powtarzam, proszę nie wycierać sobie buzi osobami niepełnosprawnymi, nigdy wam na nich nie zależało.

Kreowanie narracji że w Polsce są łamane Prawa Kobiet: http://www.racjonalista.pl/index.php/s,38/t,40075 Źródło to laicki portal "Racjonalista", na podstawie badań antydyskryminacyjnej agencji Unii Europejskiej, rzekome "Piekło Kobiet" to fikcja, narracja medialna.

jerzdna
na forum od września 2018
123356
27.10.2020 16:31

kolejne idiotyzmy forumowego głupka:)

123356
Konto zablokowane
gandalfff
27.10.2020 15:39

można sobie wyborazić, że ktoś chce zabić drugiego człowieka

można sobie wyborazić, że ktoś chce zabić swoje dziecko

ale żeby się tym chwalić?

kompletny upadek moralny tych ludzi, a większość to dzieci. drodzy rodzice, co wy sobie wychowowaliście? takie dzieci będą oddawać was w szpitalu na święta, porzucą was na starość i w chorobie, pamiętajcie o konsekwencjach poniżania ludzi

gandalfff
na forum od listopada 2017
123356
27.10.2020 15:32

w takim razie rogol twoi rodzice są nieźle poyebani

123356
Konto zablokowane
rogol
27.10.2020 14:38

Dzieci chca miec ale zdrowe.

Moze zajma sie swoim zdrowiem by rodzic zdrowe dzieci a nie protestowac i zabijac te niechciane.

Z chorych rodzicow rodzi sie dziecko z takimi wadami.

rogol
Konto zablokowane
tomek74
27.10.2020 12:40

Brawo samemu nie podoba mi się w jaki sposób to zostało zrobione ale czy krzykacze i potrafi by powiedzieć że wyskrobał bym cię jeśli by było prawdopodobieństwo że będziesz niepełnosprawny gestia sumienia ale to już było w okresie czystości rasowej za Adolfa Hitlera

tomek74
triador
27.10.2020 11:22

Obrzucają mnie niektórzy jadem i hejtem, choć nikomu nie ubliżam ani nie uwłaczam. Mam takie samo prawo do wyrażania swoich poglądów jak i ci, którzy reprezentują całkowicie odmienne zdanie. Wypowiedzi pewnych osób są tak naszpikowane negatywnymi ładunkami emocjonalnymi, że obawiam się o zdrowie tychże. Mam też prawo do wyznawania religii. Gwarantuje to wszystko Konstytucja.

Jeśli zaś chodzi o obronę zabytkowych budynków sakralnych przed dewastacją, to również mam do tego prawo, gdyż co miesiąc dorzucam cegiełkę na ich renowację. A propos świątyni Farnej. Jest to jeden z najcenniejszych obiektów zabytkowych w tej części kraju. Wiele pokoleń Krośnian dbało o tę świątynię, łożyło ogromne kwoty na jej budowę i dlatego z szacunku do ich wysiłku, dołożę wszelkich starań, by to dobro kultury materialnej ochronić.

triador
975
27.10.2020 11:20
wyróżnione przez moderatora

W moim mieście takie protesty to szok

975
triador
27.10.2020 11:02

Słusznie zauważył jeden z forumowiczów. Dodam jedynie, że jeśli zginie w Polsce chrześcijańska tradycja, to w bardzo szybkim tempie próżnię tę wypełni islam, który jako religia pokoju jest naprawdę bardzo tolerancyjny dla homoseksualistów i niedościgniony w przestrzeganiu praw kobiet. Dojdzie do tego, że dekapitacja na polskich ulicach, będzie częstym widokiem.

triador
/9
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA